Calella recorda el seu passat tèxtil amb una escultura
Avui 1 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Treball, s’ha inaugurat la tercera figura inclosa en el projecte Calella, ciutat d’escultures. Es tracta d’un treballador tèxtil, un home que està fent un mitjó. D’aquesta manera, es vol homenatjar una de les indústries més importants de la ciutat, la qual va donar feina a moltes famílies de Calella.
L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha estat l’encarregada d’inaugurar l’escultura. Ha explicat el gest que fa el treballador i perquè s’ha situat a la cantonada entre els carrers Amadeu i Bruguera.
El fem al lloc que toca. De ben segur que hi havien molts carrers que hi havien moltes fàbriques, però aquest era un dels carrers significatius. Moltes fàbriques on, de manera clara, ell representa un “mitjonaire”, que gira un mitjó per mirar si hi ha saldo, que és un gest quotidià que es feia a totes les fàbriques, que era molt important per mirar si hi havia punts i si vanisava bé. Per tant, aquest gest comporta això que a nosaltres ens agrada, que és dir que tenim una ciutat amb ànima. Difícilment tindrem una ciutat amb ànima si no la tenim des del record, des del respecte, des del respecte a les tradicions i també a la memòria col·lectiva.
Igual que les dues primeres –la noia amb flabiol i tamborí i la Llopa–, aquesta tercera escultura l’ha realitzat l’escultor manresà Ramon Oms i comptarà amb una placa en la que es podrà llegir què representa l’escultura en tres idiomes: català, castellà i anglès. El treballador tèxtil ha estat costejat pel supermercat Bonpreu.