El president de la Comunitat Islàmica de Calella creu que la classe política en general mira cap a un altre costat quan es parla de regular els imams
Mimon Jalich ha dit durant una entrevista avui a l’Info Migdia que els musulmans no han de demanar perdó per un atacs terroristes que cometen precisament uns terroristes. Creu que encara hi ha molta feia a fer i no pas en la integració sinó en la implicació de tots els agents de la societat, sobretot de la classe política. A Calella no han notat res diferent després dels atemptats ja que, segons ell, la societat és prou madura i conscient que l’Islam no és terrorisme.
Les comunitats de musulmans de l’Estat espanyol volen que s’impulsi un cens oficial del seus guies religiosos, és a dir dels seus imams.
Des que es van produir els atemptats de Barcelona i Cambrils del passat 17 d’agost, la Comissió Islàmica Espanyola ha comptabilitzat més de 300 pintades i també atacs islamòfobs. Ara confien en la tolerància dels ciutadans per tal que es separi el que són actes terroristes del que és una religió. I deixen clar que el de Ripoll no era cap imam sinó un intrús que ha fet molt de mal.
En l’àmbit local, en Mimon Jalich, president de la Comunitat Islàmica de Calella ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que aquí a Calella no han notat un brot d’islamofòbia ja que creu que vivim en una societat madura que sap diferenciar entre les persones que fan mal i les que no.
La integració de les comunitats islàmiques és un treball que han forjat dia a dia de forma pacífica i que ells no formen part d’aquestes actuacions dutes a terme pels terroristes: “No formem part d’aquests terroristes ni el que fan, tot el tipus d’actes que fa mal als altres no entra als nostres plans. Han fet de l’islam el torror i al mateix estan fent molt de mal”
Jalich porta demanant des de fa molts anys una regulació i un control dels líders religiosos de les mesquites, però diu que la voluntat política ha mirat cap a una altra banda: “Fa anys que ho demanem, ja fa anys però la voluntat política mira cap a una altra banda i només es donen compte quan passen desgràcies, els musulmans no som el problema volem ser part de la solució”.
Assegura que s’ha de comptar amb la comunitat musulmana per trobar una solució. També demana que els serveis policials i d’informació són els que han d’investigar als imams que regenten les mesquites i al·lertar a la mateixa comunitat si hi troben problemes amb algun d’ells: “Quan ve un imam a demanar treball, què li demanes el certificat del penal? Com ho fas? Els serveis d’informació venen a dir-nos que si tenim problemes que informen, però nosaltres també volem una resposta per part seva quan conèixen a un imam que l’investiguin i que ells són els que han de dir quina persona tenim a les mesquites”.
L’altre problema que ha comentat Mimon Jalich són les mesquites clandestines és a dir aquelles que no estan legalitzades que s’ubiquen a pàrkings o llocs privats i que poden ser caldo de cultiu de futurs terroristes: “Coneixem quantes mesquites hi ha a Catalunya reconegudes, coneixem les que estan legalitzades i coneixem qui les porta però les que són clandestines o que estan a qualsevol garatge no, aquest es el problema”.
Tot i així, Mimon remarca que la responsabilitat corresponsabilitat és d’una estreta col·laboració entre comunitat ciutadania i autoritats per tenir una vigilància del nostre entorn: “Es tracta d’estar junts, tenir una estreta col·laboració entre comunitat, cuitadania i autoritats perquè es una qüestió que ens atany a tots”.
Per últim ha volgut destacar la bona col·laboració de la comunitat islàmica de Calella amb el nostre ajuntament, diu que la relació és molt estreta i fluida.
Podeu escoltar l’entrevista sencera a Mimon Jalich: