El col·lectiu Endavant denuncia el model turístic de l’Alt Maresme

Pancartes de la campanya d'Endavant al MUTUR, fa uns dies (Foto: @EdavantOsan)

Calella ha estat l’escenari d’alguns de les accions de denuncia que el col·lectiu de l’esquerra independentista ha dut a terme en el marc de la campanya “El turisme ens fa esclaves. Es forren amb el nostre treball”. Van penjar cartells al plafó informatiu del Museu del Turisme i també en establiments de Pineda de Mar o Santa Susanna, en tant que capitals turístiques de l’Alt Maresme. Endavant replica les afirmacions del conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, que la setmana passada va lloar el model turístic local, dient que el territori registra les taxes d’atur més elevades de la comarca i que les rendes se situen per sota de la mitjana.

“Calella té una renda disponible que no arriba al 85% la mitjana del Maresme, i el de la comarca està per sota de la de Catalunya. El desenvolupament econòmic que ell titlla d’excel·lència és un model que comporta per la classe treballadora són molt pocs ingressos i explotació laboral. Per a qui és un model d’excel·lència? Serà per a un partit que defensa els interessos dels cacics, dels empresaris, però no per al conjunt de la població”, ha declarat Ausiàs Ferrer, d’Endavant, a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Endavant critica la temporalitat dels contractes laborals que es creen dins el sector de l’hostaleria i la restauració, i subratlla el cas singular de les cambreres de pis. “És un treball propi de l’esclavatge d’anys passats”, ha afirmat el portaveu del col·lectiu de l’esquerra independentista.

Així mateix, denuncien jornades laborals interminables. “Hi ha persones que no tenen contracte o que tenen contractes per menys hores de les que treballen, o per categories molt inferiors a les que els corresponen. I en el sector de l’oci nocturn, també les dones pateixen el fet de ser el reclam d’aquest tipus de model”, ha comentat Ferrer.

És contra el que es revelen, contra un model fet a mida de l’empresariat, però no l’activitat turística en sí mateixa. En aquest sentit, nega que les seves accions s’hagin de considerar de turismefòbia.

“Aquest és un terme inventat en l’àmbit de Barcelona per eludir el debat que ha sortit al carrer a redòs d’accions que s’han qualificat de violents quan no ho són: ni s’amenaça ni s’agredeix. Nosaltres posem el debat al centre de l’agenda política perquè pensem que és prou important”, ha dit.

Endavant fa una apel·lació directa a la classe treballadora perquè es faci present en el debat del procés d’autodeterminació per assentar les bases, també quant a drets, del nou estat per a Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.