La proposta de Pla Local d’Habitatge planteja la reducció de l’actual bossa de pisos buits

Imatge d'arxiu

És un dels reptes que recull el document que dilluns 31 de juliol es portarà a aprovació del plenari, convocat en sessió ordinària. El seu principal objectiu és facilitar l’accés dels calellencs a l’habitatge i a preus assequibles, evitar la pèrdua de vivendes -la qual cosa es notaria en nombre de població- i millorar les condicions dels existents, per exemple, quant a eficiència energètica. El Pla Local d’Habitatge 2017-2022 es presentarà a ple a iniciativa del Govern Municipal del PDeCAT i el PSC.

El tinent d’Alcaldia d’Observatori de Ciutat, Josep Torres, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que el pla suposa una actualització de l’existent del 2007, que es va aprovar en plena bombolla del sector immobiliari. Assenyala que les condicions del mercat han canviat molt i que caldia adaptar el document a la nova conjuntura i situació general.

“Tenim una ciutat que té poc espai, poc terreny, i els espais possibles estan aturats. A més, a nivell urbanístic, la voluntat del Govern és revisar-lo i reduir la possible construcció d’habitatges. Davant d’això, ens trobem lligats amb el que tenim i únicament podem aprofitar forats com, per exemple, els hotels buits o per mitjà de la rehabilitació de construccions antigues. Però sobretot fer molta incidència en el lloguer i no pas l’adquisició, com havia estat anteriorment”, ha comentat Torres.

El responsable d’Observatori de Ciutat assegura que el Pla estableix una diagnosi objectiva de la situació del mercat de l’habitatge i planteja estratègies de futur plenament realistes. “Toca de peus a terra”, ha dit.

Posa de relleu les possibilitats de millorar i garantir l’accés a l’habitatge a partir d’instruments fiscals o socials, o per mitjà de serveis de què disposa Calella. Per exemple la nova Oficina Local d’Habitatge i la Fundació Hàbitat Solidari, que s’apunta clau per reduir l’actual bossa d’habitatges buits.

“Hauríem de ser capaços d’activar els habitatges buits, de segona residència o qu hagin generat els bancs. Entre la capacitat que ens donen la lleis i les nostres bones maneres, aconseguir que sutrin al mercat. El compromís és d’intentar treure uns 100-150 habitatges que estan buits, seria la idea”, ha exposat.

La Fundació Hàbitat Solidari gestiona actualment una vuitantena de pisos buits. Els ofereix a famílies vulnerables a preus de lloguer social i, d’altra banda, en garanteix el cobrament als propietaris.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia Josep Torres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.