[Festimatge 2017] Coneixem a fons tres autors més de les exposicions que podeu veure a la Fàbrica
Wildnature, Moments salvatges de Francis de Andrés, Barcelona Blanc i Negre 1971-1992 de José Antonio Andrés Ferriz i SmokeAliens de José Luís Tejedor
Francis de Andrés, com a fotògraf, intenta plasmar la bellesa, la fragilitat i l’efímer de la natura, a través de la fotografia. Conscienciar amb això un respecte i cura de la fauna, perquè no desaparegui. Fotografiar la fauna en la seva total llibertat l’ajuda a buscar detalls que l’ull humà no pot captar. En moltes ocasions, per la pròpia rapidesa amb la que succeeixen els fets. Moments especials, expressions, accions… això és el que ha intentant reflectir en aquesta exposició.
Barcelona Blanc i Negre 1971-1992, José Antonio Andrés Ferriz ha volgut mostrar el canvi que va fer Barcelona, mitjançant imatges documentades, durant aquest període de vint-i-dos anys, prenent i acumulant imatges de la ciutat de personatges, esportistes, edificis i monuments emblemàtics, estructures canviades o desaparegudes, fets, instantànies, anècdotes, efemèrides, etc. Per saber noms i dates dels diferents continguts, va estar moltes hores mirant diaris, llibres, actes de plens… i fent preguntes o llegint en llocs com l’Ajuntament de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, el Centre de Documentació Històric “Casa Ardiaca”, l’Arxiu Municipal Administratiu i l’Alcaldia de Sants–Montjuïc.
SmokeAliens, de José Luís Tejedor, sorgeix d’experimentar amb la imaginació, de l’observació lliure de l’entorn, de jugar a reinterpretar. Partint de senzills traços de fum d’encens, va passar a la complexitat de barrejar-los, a deixar que es fonin, a lliscar entre ells capes de color i veure què passa llavors, a deixar aflorar sentiments i visions que arriben d’allò més profund. El treball resultant busca la fusió amb l’espectador, amb el que aquest veu i sent, amb el que explora de si mateix reinterpretant cadascuna de les imatges que proposo en smokeAliens.