L’Institut Bisbe Sivilla combat l’assetjament escolar a través d’una Comissió de Convivència i Mediació
L’Institut Bisbe Sivilla disposa des de fa 3 anys d’un protocol per combatre els casos d’assetjament escolar. El protocol es va aprovar l’any passat i funciona a través de la Comissió de Convivència i Mediació del propi centre.
La directora de l’Institut Bisbe Sivilla, Eva Sánchez, ha explicat a Ràdio Calella Televisió que fa vuit anys ja es va començar a fer formació als professors i a la vegada accions de sensibilització a la comunitat educativa en general sobre un problema que ha anat en creixement, sobretot amb la irrupció de les xarxes socials i les múltiples formes de comunicació que ofereix internet.
La directora de l’Institut Bisbe Sivilla ha dit que la majoria de casos d’assetjament es deuen a problemes que s’han originat fora del centre però que acaben tenint repercussió a l’aula. En els últims mesos s’ha incrementat l’anomenat «ciberassetjament»: “De tant en tant es dóna algun cas, però sobretot són problemes entre nens que es dóna fora del centre però acaba repercutint aquí. Últimament el que notem més és que hi ha una mica d’assetjament a nivell de comunicació, a través de mòbils, whatsapp o facebook. Amb això és el que ara ens trobem i tenim més problemes”.
Per evitar futurs problemes de conflictivitat entre els alumnes, l’Institut Bisbe Sivilla organitza a l’inici de curs una xerrada impartida per agents dels Mossos d’Esquadra i adreçada als pares i mares dels alumnes de primer d’ESO: “Als pares dels alumnes de primer, quan entren al centre, els fem una xerrada sobre noves tecnologies i l’ús dels mòbils de manera adequada. La fem amb els mossos d’esquadra a principis de curs per tal que els hi donin consells. És un problema que s’ha d’abordar des d’un primer moment”.
El protocol que s’aplica a l’Institut Bisbe Sivilla implica des dels tutors dels alumnes fins a la coordinadora de convivència i mediació, la psicopedagoga i altres alumnes que puguin ajudar en la mediació. L’Institut Bisbe Sivilla ofereix formació de l’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius de grau mitjà i superior.