Stop Desahucios es torna a mobilitzar a les portes de l’Ajuntament per demanar l’empadronament d’un dels seus membres
Els membres de la plataforma Stop Desahucios-PAH Alt Maresme s’han tornat a concentrar aquest matí davant les portes de l’Ajuntament de Calella per reclamar l’empadronament d’un dels seus membres, Mohamed Elfallak.
Durant una entrevista a l’InfoMigdia, Mohamed Elfallak ha explicat que va arribar a Calella el juliol de l’any passat i que va llogar el pis que ara ocupa. Un contracte però que va ser de paraula i sense cap document. Va pagar 3 mensualitats fins que el seu «llogater» va desaparèixer, moment en què ell és considerat ocupa per la propietat de l’immoble, una entitat bancària. N’és conscient que va caure en mans de les anomenades «màfies organitzades» que ocupen immobles i després els lloguen de manera il·legal.
Mohamed Elfallak ha denunciat que amb 51 anys i després de viure a Catalunya des de fa 28 anys, ara es troba sense poder empadronar-se i tenir accés als serveis bàsics com la sanitat: “Em fa ràbia perquè he perdut els diners i ja veus sense adreça no tinc res, no tinc sanitat. Ja els he dit que estic aquí des del juliol de l’any passat. La primera vegada em van dir a l’Ajuntament que això no ho feien. Quan vaig tornar amb el paper de la Constitució em van dir l’home de recepció ja parlaré amb el meu cap però ara he sentit al cap a Ràdio Calella que ha dit que no empadronaran ningú amb la meva situació”.
Mohammed Elfallak espera que l’Ajuntament de Calella reconsideri la seva situació i accedeixi a empadronar-lo ja que sinó es veurà obligat a presentar una denúncia contra el consistori: “Sí, una denúncia a l’Ajuntament perquè no em puc quedar així. Porto 28 anys en aquest país, he fet de professor aquí, he treballat molt. Estic decebut. Amb 51 anys i no cobro res. Al 96 vaig obtenir la nacionalitat europea. No puc estar així. Demà o demà passat em dirigiré a la justícia”.
Mohamed Elfallak, que va estar casat amb una catalana durant 15 anys, ha explicat que no vol marxar de Calella i que farà tot el possible per poder aconseguir l’empadronament i poder portar una vida normal. Actualment ocupa el pis juntament amb un germà que hi va a visitar-lo esporàdicament.
Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Mohamed Elfallak.