L’Aula d’Extensió Universitària obre el nou curs amb ganes renovades
L’advocada Magda Oranich, especialista en dret familiar, va inaugurar ahir el sisè curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella. Va parlar sobre la situació de les famílies en la societat catalana actual des d’una vessant jurídica, sobre els rols dels membres, les noves estructures i la legislació que en regula drets i deures; tot i advertir que aquesta és una realitat en constant evolució. Oranich va mostrar-se especialment il·lusionada per obrir el nou curs després d’haver-ho postposat l’any passat per motius personals, i per fer-ho acompanyada de l’alcaldessa Montserrat Candini. Les dues van posar en valor el treball de transmissió de coneixement que es fa des de l’aula, i la seva presidenta, Sílvia López, va avançar que aquest curs s’intentarà establir vincles amb d’altres entitats locals que promoguin actes culturals.
La Cooperativa l’Amistat va tornar-se a omplir per l’inici del sisè curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella. Ha estat una constant des de la seva creació i, amb un bagatge de més de 160 conferències, hi tornen amb il·lusió renovada tant la junta com els socis. En són uns 200 i, de fet, ho deia la presidenta de l’aula calellenca, Sílvia López, és la xifra ideal per a l’aforament de la sala.
L’encarregada d’encetar la programació d’enguany ha estat l’advocada i periodista Magda Oranich. Va conduir la sessió parlant sobre la família en la societat catalana, una realitat canviant -assegurava- que a Catalunya està regulada per una legislació més avançada i democràtica. Es va referir, per exemple, al règim de separació de béns en casos de divorci, contraposant-lo al de guanys que s’aplica en d’altres territoris. “La família és de les coses que més ha canviat en els últims anys, segurament pel paper de la dona i perquè ara hi ha més igualtat, per l’assoliment de més llibertat pel pas d’una dictadura a una democràcia, i la família és dinàmica (…) A Catalunya tenim lleis molt avançades però a vegades és més difícil canviar mentalitats, i encara en queden de retrògrades”, deia l’advocada en declaracions a Ràdio Calella TV.
Oranich es mostrava especialment il·lusionada per acompanyar l’Aula d’Extensió Universitària de Calella en l’inici del nou curs, perquè no va poder-ho fer el passat per motius personals i de salut. Un sentiment compartit per l’alcaldessa Montserrat Candini, qui va posar de relleu l’aportació cultural i de coneixement ampli que setmanalment se succeeix a la sala, estant aquesta plena de gom a gom. “L’Aula està garantint que tots siguem, sinó savis, una mica més coneixedors dels temes que ens afecten en el nostre dia a dia”, afirmava l’alcaldessa.
A partir de la setmana vinent, l’accés a les sessions de l’Aula estaran restringides als socis i sòcies. Dimecres se centrarà en la figura de filòsof grec Epicur i anirà a càrrec del doctor i professor de la URL, Antoni Bosch-Veciana.
Novetats per al curs 2015-2016
La presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella, Sílvia López, va avançar una de les novetats del curs que ja està en marxa. S’ampliarà l’activitat habitual de conferències i sortides culturals, convidant l’associat a participar en l’activitat cultural que realitzen altres entitats locals. “Tenim la intenció de buscar sinergies amb altres entitats de Calella que facin activitats interessants, com per exemple el Cinefòrum que ha posat en marxa Foto-Film. Volem organitzar grups per acudir-hi com a associació”, va manifestar López.
L’any passat, i quant a les visites culturals, els membres de l’aula van visitar el Parlament de Catalunya i a les instal·lacions de TV3, i van assistir a les més reconegudes representacions de la programació teatral de la passada temporada a Barcelona.