Calella pels Refugiats reactiva la campanya #lliguemUE
I ho ha fet des del cor d’Europa, Brussel·les. Una representació de l’entitat s’ha fotografiat amb les mans lligades
Membres de l’entitat Calella pels Refugiats han anat a Brusel·les i s’han fotografiat amb les mans lligades, el símbol de la campanya #lliguemUE que la plataforma ha anat difonent per les xarxes socials. En el seu viatge al cor d’Europa han pogut constatar que la zona del centre de Brusel·les està totalment militaritzada coincidint amb el primer aniverari de l’atemptat a la Sala Bataclan de París. “Hem quedat en xoc de veure tota la zona de Brusel·les amb l’estat militartizat”, ha explicat Ernest Vila.
D’aquí a un parell de setmanes comença la campanya a Pineda. Cal recordar que Malgrat de Mar s’hi va adherir a través de l’entitat local Malgrat Acull, a inicis del juny passat.
D’altra banda, demà dilluns hi ha prevista la reunió del Consell Municipal de Solidaritat on es preveu que es ratifiqui el repartiment dels 10.000 euros que mantenien com a ajuda durant el 2016 als refugiats que poguéssin arribar a Calella. Calells pels Refugiats demana repartir-los a parts iguals a les entitats Eko Project, Mikropolis, Care for Calais i Saporeak; aquestes entitats estan duent a terme l’acció humanitària i de cooperació sobre el terreny, en zones frontereres on s’han creat els camps de refugiats. Col·laboren en la recepció i distribució d’aliments, assistència sanitària a dones i infants i en l’àmbit administratiu i burocràtic.
Precisament la CUP Calella feia uns dies fixava la posició arran de la última reunió del Consell Municipal de Solidaritat on, a través d’un gràfic posava de manifest que “troben inadmisible que els criteris per a l’acolliment d’una família refugiada es basin més en la procedència d’aquesta que en la situació de desigualtat que es troba” i demanen “no prioritzar cap nacionalitat i es consideri la situació de vulneració que pateixen les persones afectades”.