Un grup de senglars viu a tocar de l’Institut
Calella, com a ciutat a l’entorn del Montnegre, no està exempta de tenir senglars ben a prop del nucli urbà. Aquests animals perjudiquen seriosament els horts dels pagesos de Calella i el col·lectiu de caçadors els intenta mantenir a ratlla amb caceres periòdiques.
Els senglars viuen cada cop a cotes més baixes. És habitual veure’n de nit a l’alçada del pont de l’autopista, però fins i tot més avall, a tocar d’edificis educatius i hotelers. Ho explica Jordi Sans, pagès i caçador
La sequera ha fet baixar les bèsties. Mengen arrels i cucs als horts, sobretot sota els recs gota a gota. Ja n’hi ha que viuen a la zona pre-urbana perquè a les antigues vinyes no hi troben aliments. Avisa que poden arribar al carrer Església.
Jordi Sans ha dit que la setmana passada un grup de senglars va baixar fins al Port de Blanes i van anar fins a Lloret de Mar.
Les mesures que posen els pagesos, com els filats elèctrics, no sempre funcionen. Per això es fan caceres, per controlar la població.
Quico Folgado, president del col·lectiu de caçadors, ha explicat que aquest any ja se n’han matat uns 27. Les xifres de població de senglars fan que estiguem equiparats a altres zones més boscoses de Catalunya.
Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Jordi Sans
Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Quico Folgado