Aquest divendres comença el curset de pessebrisme
Cada any organitza la colla de Pessebristes de Calella. La idea és ensenyar a fer un diorama i aconseguir dos objectius: que hi hagi més diorames a l’exposició que es fa per Nadal a la Cooperativa l’Amistat; i reclutar nous artistes que ajudin en la confecció del pessebre municipal que es munta a l’Ajuntament Vell.
Isabel Feliu, de l’associació de Pessebristes, ha comentat que han detectat certa inquietud en gent que vol aprendre a crear un pessebre diorama i per això es fa el curset, dividit en tres sessions gratuïtes. “Ens vam adonar que la gent que visita la nostra exposició moltes vegades comentava que els faria gràcia fer un pessebre i que no sabien com posar-s’hi. I ja fa una colla d’anys que més o menys per aquest temps muntem un curset de pessebrisme, que en total són 3 hores, i donem quatre idees de com posar-s’hi. Divendres fem una mica de teoria, la perspectiva, les proporcions, una cosa molt bàsica. Dilluns expliquem els materials i l’últim dia fem pintura i electricitat“.
De moment ja hi ha deu persones apuntades i no hi ha aforament per gaires persones més. El curset es fa al local dels pessebristes, a la segona planta de al Fàbrica Llobet-Guri. La primera sessió és divendres de vuit a nou del vespre i les altres dues es faran dilluns i dimecres de la setmana que ve. No cal pagar res però si apuntar-s’hi per tenir una previsió d’inscrits. S’ha de trucar al telèfon 630 46 98 31.
Pel que fa al pessebre municipal que es munta a l’Ajuntament Vell, aquest serà un pessebre tradicional català. No hi haurà la pantalla que hi havia l’any passat dins la cova on s’hi veien imatges d’angelets jugant, però es buscaran altres elements innovadors que tot just ara s’estan pensant. “Normalment acostumem a fer pessebres ben clàssics, on mirem de posar-hi alguna innovació o alguna cosa que surti del normal, però al final és una cosa bastant clàssica. Tot just estem a les beceroles de decidir com ho fem però farem un pessebre amb un paisatge del país i anirem desenvolupant a veure què en surt. Anirem provant coses. A tots plegats ens agrada molt fer els pessebres i ens agrada tenir una mica de cura amb la realització i mirar què en podem treure d’això tan nostre i tan clàssic. Veurem què se’ns acudeix per aquest any“.
I l’exposició de diorames ja fa 27 anys que es fa i acostuma a tenir darrerament una vintena de maquetes que mostren diferents escenes del naixement de Jesús.
A continuació podeu escoltar l’entrevista sencera a Isabel Feliu: