Besora (Adifolk): “No s’entendrien les JIF sense Calella”

L’Ajuntament de Calella ha renovat amb Adifolk per continuar sent la seu de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF), que se celebraran del 5 al 14 de setembre. Això significa que la ciutat acollirà l’acte inaugural del festival, actuacions i passa-carrers dels grups participants, que s’allotjaran tots en establiments locals. “No s’entendrien les JIF sense Calella, que així continua tenint repercussió a tot el món”, ha dit el president d’Adifolk, Ivan Besora, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Calella serà per 32a edició consecutiva la seu del festival internacional de folklore de Catalunya que se celebrarà del 5 al 14 de setembre del 2025 en diverses poblacions del país. Aquesta setmana s’ha donat a conèixer l’acord entre l’ajuntament i Adifolk, que n’és l’organitzadora.
View this post on Instagram
El president d’Adifolk, Ivan Besora, ha dit que el seu compromís amb la cultura i la voluntat i capacitat d’acollida de Calella han convertit la ciutat en un referent imprescindible per al festival de cultura popular, que cada any convida a grups de dansa provinents dels cinc continents.
Reproductor d'àudioPer a nosaltres, Calella s’ha convertit en un referent. No entendríem les JIF si no sortissin de Calella, perquè són molts anys de bona entesa amb l’Ajuntament, i amb els regidors i alcaldes que han passat, que sempre han mantingut la predisposició perquè en sigui la seu i pugui continuar tenint la repercussió arreu del món.
Les JIF celebraran l’edició número 52 mantenint intacte el seu objectiu d’inici: ser un punt de trobada i cohesió dels pobles del món a través d’una de les expressions més representatives de la cultura popular, com és la dansa.
Reproductor d'àudioSota el lema amb el que va néixer aquesta festival “Les danses dels pobles per al nostre poble”, és el que pretenem aportar des d’Adifolk: cultures i tradicions d’altres llocs del món, vives i d’arrel, que podrem viure amb tot l’esplendor de la música i la dansa, en directe.
Calella serà la seu del festival i acollirà l’acte inaugural, a més d’actuacions dels grups participants, que també faran demostracions en d’altres poblacions de Catalunya. Durant deu dies, la ciutat es convertirà en exponent de la cultura popular a nivell internacional, si bé encara no s’han donat a conèixer les procedències convidades.
Seguim la mateixa dinàmica de grups de diferents continents del món i, si l’any passat van ser grups de l’Índia, Geòrgia i Costa Rica, aquest any seran diferents, amb la idea de descobrir cultures i tradicions noves d’arreu del món.
Com cada any, es combinaran les actuacions internacionals amb les dels esbarts catalans. L’edició passada van ser l’Agrupació Folklòrica Igualadina i l’Esbart Som Riu d’Or, de Sant Fruitós del Bages.