ERC avança què votarà al ple d’aquesta tarda

Increments mitjans del 18,5% a la taxa de recollida d’escombraries i del 2,5% a l’IBI – la contribució – és la proposta de modificació de les ordenances fiscals que el govern porta a aprovació del Ple Municipal, convocat en sessió extraordinària per aquesta tarda (17.30h per Ràdio Calella TV). ERC s’abstindrà en la votació, tal com ha avançat el portaveu del partit i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, en l’entrevista política setmanal de Ràdio Calella TV, on ha repassat aquest i d’altres assumptes de l’actualitat local. També, l’objectiu que hi ha al darrera de la publicació a xarxes en què els tres integrants del grup municipal republicà s’ofereixen a oficiar casaments civils.

ERC s’abstindrà en la modificació de les ordenances fiscals per al 2025 que es votarà aquesta tarda en la sessió extraordinària del Ple Municipal. La proposta que hi porta el govern passa per apujar un 2,5% l’IBI – la contribució – i un 18,5% la taxa de recollida selectiva d’escombraries per complir amb la directriu europea que estableix un cost zero del servei per a les administracions públiques.

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, ho ha argumentat a l’espai de l’entrevista política de Ràdio Calella TV.

Pel que fa a l’IBI, ho veiem correcte; però en la taxa, encara que estiguem molt determinats per la nova llei, es poden vehicular mesures equitatives i de progressivitat per anar-nos adaptant.

El líder republicà ha reclamat novament al govern que s’avingui a fer plens mensuals, encara que no hi estigui obligat per llei perquè Calella encara no ha superat el llindar dels 20.000 habitants. Ponsdomènech critica que la dinàmica actual no ajuda a la conciliació ni tampoc a fer una política propera a la ciutadania, que sovint ha d’escoltar intervencions “llargues i feixugues”, segons ha dit.

És un tema que portem arrossegant des del 2019 i clarament em fa vergonya (…) Al Maresme, dels 30 municipis, n’hi ha 5 que n’estan obligats, però ho fan un total de 20 (…) Fins i tot, Sant Pol de Mar celebra plens mensuals, i són 6.000 habitants.

“Sabíeu que un regidor o regidora d’Esquerra Republicana pot oficiar el vostre casament civil?”. És el text que acompanya una de les últimes publicacions del partit a xarxes socials, on hi apareixen els tres regidors del grup municipal oferint-se a casar a qui els ho demani.


Ponsdomènech ha explicat que les sol·licituds que arriben a l’Ajuntament per fer cerimònies als equipaments habilitats no es reparteixen entre tots els membres de la corporació municipal, encara que l’alcalde pot delegar-los aquesta potestat.

S’ho queden els membres del govern, si no ens demanem. És injust, és com una mica de campanya. Tots els càrrecs electes podem casar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.