Nous quiròfans per a les operacions de trauma i oftalmologia

Més de 10 milions d’euros i tres anys d’obres per tenir a punt el nou bloc quirúrgic de l’Hospital de Blanes, on aquesta setmana s’han començat a fer intervencions de traumatologia i obstetrícia de tota l’àrea sanitària de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. Allà és on es deriven els pacients de Calella que necessiten atenció en alguna d’aquestes dues especialitats. Es tracta d’un nou equipament que amplia el servei que es prestava fins ara: compta amb quatre quiròfans, una sala de reanimació amb onze llits, dos magatzems, sala d’espera i diverses àrees de treball per als professionals. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’assegura que suposa una notable millora en la cobertura de les necessitats de la zona, que cada vegada són majors.

El Servei Català de la Salut ha cobert íntegrament la inversió del projecte de nou bloc quirúrgic de l’Hospital de Blanes, que dona servei a una població de 200.000 habitants de l’àrea de l’Alt Maresme i la Selva Marítima. 6,1 milions d’euros per a l’execució del projecte constructiu i altres 4 milions d’euros per equipar els espais “amb la més moderna tecnologia”.

Sala de reanimació del nou bloc quirúrgic de l’Hospital de Blanes. Foto: CSMS

L’equipament està situat en una nova planta que s’ha aixecat sobre l’antiga zona de quiròfans. Els espais s’han distribuït a través de dos circuits diferenciats: un passadís que s’anomena brut, que és per on passa tot el material no esterilitzat, i una zona estèril. La nova planta del bloc quirúrgic s’ha construït de manera que compleix amb els requisits de sostenibilitat i estalvi energètic, alhora que s’integra amb el disseny de l’actual edifici i amb l’entorn paisatgístic.

Les obres han tingut un durada aproximada de tres anys. Des que es va inaugurar, el 1993, l’Hospital de Blanes ha estat objecte de diverses actuacions de reforma i ampliació. Algunes de les més destacades són la renovació de la planta -1 amb el servei d’urgències i la zona de laboratori, l’any 2008; o l’ampliació de l’Hospital de Dia, que es va iniciar el 2019.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.