L’Agrupació Sardanista es postula per a la Creu de Sant Jordi

Foto: Agrupació Sardanista

En marxa una campanya de recollida de signatures de suport a la petició que l’Agrupació Sardanista de Calella farà al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya perquè se li concedeixi la Creu de Sant Jordi 2025. Serà l’any que celebra el seu 75è aniversari i en farà deu que Calella va ostentar la Capitalitat de la Sardana. Hi ha una tercera efemèride: el centenari del primer Aplec que va organitzar la Joventut Sardanística de Calella – antecessora de l’entitat – al terme veí de Pineda de Mar. S’han repartit fulls per diverses botigues i també en trobareu a les sessions dels dimecres de l’Aula d’Extensió Universitària a la Cooperativa l’Amistat.

La triple efemèride sardanista del 2025 es podria arrodonir amb l’honor de rebre el màxim reconeixement que concedeix la Generalitat de Catalunya en el pla cívic i cultural. L’Agrupació Sardanista de Calella ha iniciat una campanya de recollida de signatures per donar força a la seva petició per rebre la Creu de Sant Jordi.

L’any que ve celebrarà el 75è aniversari de la seva fundació i se’n compliran deu des que Calella va ostentar la Capitalitat de la Sardana. A més, coincideix amb el centenari de la primera trobada que l’entitat predecessora va organitzar al terme veí de Pineda de Mar. La Joventut Sardanística de Calella – que va ser l’embrió de l’actual agrupació – va celebrar un aplec a la font de Sant Jaume.

Queralt Pedemonte, presidenta dels sardanistes, explica que això motiva la petició que formalitzaran a finals d’any.

Amb la coincidència d’aquestes tres efemèrides hem cregut oportú que el 2025 sigui l’any que demanem la Creu de Sant Jordi. Enviarem la carta a la Generalitat i ho acompanyarem amb la força de totes les signatures que aconseguim.

Els fulls de signatures s’han repartit per diversos establiments comercials. Si voleu donar-hi el vostre suport també podeu acudir a les sessions de cada dimecres de l’Aula d’Extensió Universitària a la Sala Mozart. En tot cas, també podeu sol·licitar-ho a l’Agrupació enviant un correu electrònic a agrupacio@calellasardanista.cat o per missatges als seus perfils a les xarxes socials. Pot firmar qualsevol persona major d’edat, independentment del veïnatge.

La presidenta de l’entitat confirma que, sigui com sigui, hi haurà celebració dels 75 anys, i que alguna cosa especial es farà durant l’Aplec.

Serà extraordinari només pel 2025, és a dir, no formarà part de la nostra programació habitual. Serà una cosa que fa molts anys que no es fa a Calella i per l’Aplec, encara no sabem com, farem una menció especial als 75 anys de l’Agrupació.

La Creu de Sant Jordi és una distinció que reconeix els mèrits de persones o entitats que han prestat serveis destacats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.