La Copa del Món de corals es disputa a Calella

Formacions de cant coral arribades dels quatre continents es donaran cita a Calella pel Sing for Gold, la competició mundial que tindrà lloc del 24 al 27 d’octubre. La Sala Mozart i l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau en són seu oficial, si bé alguns duels artístics es viuran a Barcelona. En concret, a Santa Maria del Pi i a l’Auditori del Conservatori del Liceu. Els cantaires també actuaran al Pati de l’Ós i a les places de l’Església i de l’Ajuntament per als concerts de fora la competició. Des de l’organització calculen que l’esdeveniment cultural tindrà un impacte turístic important a Calella, on s’allotjaran tots els participants i els seus acompanyants.

La competició bianual Sing for Gold de cants corals s’inaugurarà aquest dimecres 24 d’octubre amb una cercavila per Calella i la benvinguda dels participants al Pati de l’Ós, donant el tret de sortida a quatre dies de competició que decidiran quina formació s’emporta l’or.

Hi haurà representants dels quatre continents: 58 grups de 38 nacionalitats diferents. En total, segons càlculs de l’organització, unes 1.700 persones que no arribaran soles a Calella. Marc Moreno, de Viajes Tauro, dona xifres de l’impacte turístic de l’esdeveniment a la ciutat.

Només cantaires de les corals, deuen ser unes 1.700 persones. Comptant els acompanyants, arribaríem a les 4.000 persones (…) Com en qualsevol esdeveniment que fem a Calella i amb Calella, tothom està allotjat aquí.

La Sala Mozart i l’Església de Santa Maria i Sant Nicolau són seu de la competició Sing for Gold, si bé algunes cites es traslladen a Barcelona. En concret, a l’església de Santa Maria del Pi i a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

Al marge d’això, també hi hauran concerts en format demostració per altres diferents indrets de Calella: Can Saleta i places de l’Església i de l’Ajuntament. La música s’escamparà per arreu. S’ha publicat la programació al detall, d’on en destaquen alguns imprescindibles: la inauguració al Pati de l’Ós, el concert d’espelmes al temple i la marató d’actuacions per la gran final de diumenge.

Una de les novetats d’aquesta edició és la participació de les corals en la missa cantada de diumenge a l’església parroquial, amb la interpretació d’una peça de ritmes jazzístics; o les sinergies que s’han creat amb el Correllengua 2024. Hi haurà concerts de cançó catalana a la Plaça de l’Ajuntametn, dissabte i diumenge.

Sing For Gold està organitzat per Interkultur i Viajes Tauro, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.