L’Auditori de Can Saleta ja és l’Auditori Josep-Maria Terricabras

L’Auditori de Can Saleta ja porta el nom de Josep-Maria Terricabras, el filòsof i polític calellenc que va morir el passat 16 d’ abril. Una sala plena de gom a gom en un emotiu homenatge pòstum a Terricabras en què hi ha participat la seva vídua i les seves dues filles; el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi; el conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila; el vicepresident del Parlament Europeu, Javi López (a través de videoconferència) i l’alcalde de Calella, Marc Buch. Des d’avui, Josep-Maria Terricabras és també fill predilecte de la ciutat.
A una de les parets de l’Auditori Josep-Maria Terricabras es pot llegir la seva reflexió: “Sigues sempre curós amb el llenguatge, les formes i el tracte. La profunditat es veu en la superfície”.

Un cop descoberta a l’exterior de l’equipament la placa en què es pot llegir Auditori Josep-Maria Terricabras, ja a l’interior s’ha escoltat una veu en off del mateix Terricabras recordant les seves quatre passions: l’amor, el coneixement, la compassió i el país.

L’acte de reconeixement al ja fill predilecte de Calella ha comptat amb la participació de la seva dona, Montserrat, i les seves, filles Clara i Júlia, i diverses personalitats polítiques com el conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila; el vicepresident del Parlament Europeu, Javi López a través d’un missatge gravat en vídeo; l’alcalde de Calella, Marc Buch i diversos regidors del consistori calellenc.

Quim Salvi, rector de la UdG, ha destacat que Josep-Maria Terricabras va excel·lir en tots els camps i va ser un gran defensor dels principis bàsics que regeixen la Universitat. Un home savi, que treballava des de diversos àmbits per a la dignitat de les persones i del país.

Per la seva banda, Javi López, vicepresident del Parlament Europeu, l’ha recordat com un “home savi, humà i humanista”. López, que va coincidir amb Terricabras com a eurodiputat del 2014 al 2019, ha destacat que Terricabras va treballar per fer una Catalunya millor des de la societat civil, des del món acadèmic i la política.

El conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vilà, ha recordat Terricabras com aquella persona que ajuda a entendre el món, que explica les causes del que passa a la societat, ell -Terricabras- ha dit Vilà “feia distinció entre el pensament crític i el rigorós, un matís molt important”. El conseller de Política Lingüística ha destacat la importància que Terricabras donava al llenguatge, “fonamental per entendre el món”.

Per últim, l’alcalde de Calella, Marc Buch, ha destacat que amb l’acte d’avui s’ha posat de relleu l’orgull de ser de Calella, com en Josep-Maria Terricabras. Buch ha parlat de la paraula “respecte” per definir el catedràtic Terricabras. Segons ell, Terricabras era una persona que tenia un gran respecte per a les altres persones. “Li agradava escoltar i tot i que podia discrepar, ell era sempre molt respectuós”, ha afegit Buch. Per últim, l’alcalde de Calella ha dit que l’acte d’avui “ha estat espontani i natural fet des de l’estima personal però també fet pels seus mèrits”. L’alcalde calellenc ha acabat dient que “en Josep-Maria Terricabras era un home que es feia estimar i per això avui aquest homenatge ha estat ple d’emoció”.

La presentadora de l’acte ha estat la coneguda periodista Sílvia Cóppulo, que també ha recordat el vincle d’amistat que l’unia amb el catedràtic Terricabras.

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.