Neteja a fons dels carrers (i voreres) on s’hi aparquen cotxes

A partir d’aquesta setmana es faran talls de carrers puntuals, durant el matí, perquè es pugui fer la neteja intensiva dels trams on s’hi permet l’estacionament. La campanya s’allargarà fins a finals de novembre, actuant en una trentena de punts. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració i comprensió de tothom per les afectacions que se’n deriven.

Aquest matí, el personal de neteja viària ha fet “dissabte a fons” al tram del carrer Moragas, entre Indústria i Rierany dels Frares, en el marc de la campanya que es desplegarà per una trentena de punts de Calella on s’hi permet l’estacionament. Aquests són degudament senyalitzats amb antelació perquè quedin alliberats de vehicles i així permetre els treballs, durant els quals es tallen a la circulació. Estan programats perquè es realitzin entre les 9.30 i les 11.30h.

Com a novetat, la neteja a pressió amb aigua es farà a calçades i voreres, tal com explica Quim Pla, regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Calella.

L’objectiu de la campanya és actuar en els trams de carrers on habitualment hi ha cotxes aparcats, que es retiren per fer la neteja. Aquest any hi sumem les voreres, que també són espais que ens preocupen molt, i aprofitant que tenim les voreres lliures i els operaris allà, també es faran a fons.

La campanya de neteja intensiva ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a finals de novembre. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració de tothom per deixar els carrers lliures de cotxes i la comprensió davant les afectacions que se’n deriven.

Aquesta actuació forma part de l’estratègia a curt termini per millorar el servei de neteja a viària que presta la concessionària Urbaser, així com la recollida selectiva de la brossa. Davant les queixes per deficiències durant l’estiu – entre elles, la del sector turístic – Pla exposa que s’està fent un seguiment exhaustiu de la contracta, a l’espera de poder donar un tomb a la situació amb la nova concessió, que no serà fins el 2027. L’Ajuntament s’ha fet amb uns serveis d’assessoria per a la redacció dels requisits de la futura convocatòria.

Intentar esprémer al màxim el contracte que tenim i treballar amb decisió cap al nou contracte (…) Serà quan realment tindrem un canvi fort amb el tema de la neteja. Ja estem treballant amb l’empresa.

Pels serveis d’assessoria encarregats a l’empresa Ambiens Gestió de Recursos Ambientals Ambientals, s’inverteixen gairebé 40.000 euros, segons l’acta d’adjudicació publicat al portal de transparència.

El regidor de Sostenibilitat ha fet una crida perquè tothom que vegi o tingui constància d’una incidència relacionada amb la neteja viària o la recollida selectiva ho comuniqui a través del canal de Whatsapp de l’Ajuntament.

A través del canal de Whatsapp de l’Ajuntament hi ha molts veïns que ens notifiquen incidències puntuals, com per exemple abocaments d’electrodomèstics o mobles. Animem molt a tothom que ens passi qualsevol contingència que detecti, fins i tot si tenen la sensació que al barri o al carrer no hi ha el mateix servei que habitualment. Tota aquesta informació la recollim i la traslladem a l’empresa per intentar solucionar-ho.

El canal obert de comunicació amb l’Ajuntament és a través del número de telèfon 93 766 30 30. Cal acceptar formar part del grup de difusió d’informació municipal responent amb un sí a la pregunta que es rep, i llavors ja es poden enviar els avisos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.