Arrenca la campanya de vacunacions al CAP

Primeres dosis administrades de la vacuna de la grip i la Covid al CAP de Calella, on aquest matí també ha arrencat la campanya que ha posat en marxa el Departament de Salut amb l’objectiu de protegir les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre el virus a persones vulnerables. Es recomana a recomana a persones de 60 anys i més, i com l’any passat també s’ha inclòs la població infantil d’entre 6 mesos i 5 anys. Cal cita prèvia, que es pot demanar de forma telemàtica o presencialment a l’ambulatori.

Salut ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip i la Covid, que a Calella es desenvolupa a les instal·lacions del CAP i entre les persones que formen part dels col·lectius convocats i que hagin demanat cita prèvia.

Són les persones a partir de 60 anys, les que tenen un estat de salut vulnerable a patir els efectes dels virus – cròniques, obeses i immunodeprimides, principalment – i les que hi estan en contacte. És a dir, professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. Els infants d’entre 6 mesos i 5 anys es vacunaran únicament de la grip. “Els infants menors de 5 anys són més vulnerables a la infecció i poden tenir conseqüències greus com ara pneumònies i infeccions de l’oïda; vacunar aquests infants no només protegeix la seva salut, sinó que redueix la propagació del virus a altres membres de la família i a la comunitat, com avis, àvies i altres persones amb més risc”, ha dit el secretari de Salut Pública, Esteve Fernández, qui també ha recorda també la vulnerabilitat de les persones fumadores.

La vacunació sempre es realitza amb cita prèvia. Cal fer-ho a través de La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d’atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. La cita prèvia també es pot demanar al web de programació citasalut.gencat.cat/ o bé acudint directament a l’ambulatori.

El període prioritari és durant la tardor i fins a finals de desembre. Tot i això, i com altres anys, les vacunes contra la grip i la COVID-19 estaran disponibles fins que finalitzi la temporada estacional, és a dir, fins a finals de març de 2025.

Per a aquesta campanya de vacunació, a Catalunya s’han adquirit un total d’1.768.000 dosis de vacunes contra la grip.

Les farmàcies ajudaran a sensibilitzar la població major de 60 anys

Una de les novetats de la campanya és la participació dels farmacèutics i farmacèutiques catalans per contribuir a incrementar la cobertura vacunal en persones majors de 60 anys. A pa

Amb el lema Propaguem la vacuna. Vacuna’t. Passa-ho, Salut ha engegat una campanya de comunicació dirigida a la ciutadania apel·lant a la responsabilitat individual de vacunar-nos, per tenir cura de nosaltres mateixos i del nostre entorn.

A més, de cara a incentivar la vacunació en el personal sanitari, Salut llençarà la campanya V de Vacuna’t, una campanya originària de l’Institut Català de la Salut (ICS) que un any més s’estén a la resta de proveïdors i professionals del sistema públic de salut de Catalunya. Per participar-hi, els professionals s’han de fer una fotografia en el moment de la vacunació i penjar-la a xarxes amb l’etiqueta #vdevacunat. El concurs, previsiblement, tindrà lloc durant el mes de novembre i entre els participants es sortejaran 3 lots per a 4 persones cadascun per anar en tren fins al Monistrol, cremallera i funicular.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.