Los Extremeños, Premi Nacional de Comerç

Reconeixement a Los Extremeños i la seva aposta per complementar la carnisseria-xarcuteria tradicional amb producte d’elaboració pròpia amb un nou espai per a la degustació. L’establiment del carrer Església de Calella ha guanyat el Premi al Comerç més Innovador del 2023 que concedeix la Generalitat de Catalunya i s’entregarà a finals d’any a Palau. Maria José Sánchez, fundadora i gerent de l’empresa, ho ha donat a conèixer en una entrevista al programa a l’FM i + de Ràdio Calella TV, on també ha anunciat que obriran escola al seu obrador per a formar futurs i futures carnissers i talladors de pernil per combatre la falta de professionals de l’ofici. “Nosaltres mateixos estem en expansió, necessitem incorporar personal, però no n’hi ha”, ha exposat Sánchez, qui la setmana passada va ser nomenada Dona Empresària de l’Any per la FAGEM, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme.

Maria José Sánchez, fundadora i gerent de Los Extremeños, suma un nou reconeixement a la seva trajectòria professional de gairebé 30 anys. Li acaben de concedir el Premi al Comerç més Innovador del 2023, una de les categories dels Premis Nacionals de Comerç que concedeix la Generalitat de Catalunya. Ho ha anunciat aquest matí al programa a l’FM i + de Ràdio Calella, tot indicant que s’ha posat en valor l’aposta per transformar la carnisseria-xarcuteria tradicional de Calella – amb producte de qualitat i d’elaboració pròpia – i incorporar-hi un espai de degustació, batejat amb el nom d’El Cielo.

Calella té l’honor de tenir la millor botiga quant a innovació del comerç de Calella (…) Feia anys que pensàvem en transformar la carnisseria i xarcuteria tradicional en una degustació, i n’estem contents. La inversió va ser forta, apostant per Calella i el comerç de proximitat.

Los Extremeños i El Cielo estan de costat, en ple centre comercial de Calella. Són dos dels establiments de l’empresa, que va començar amb una botiga al barri de Poblenou, a Pineda de Mar, i l’any passat va inaugurar espai de degustació al resort Atzavara de Santa Susanna.

En plena etapa d’expansió, Sánchez exposa que s’han trobat amb un gran entrebanc i que han posat fil a l’agulla per solucionar-ho. Els falten professionals formats en l’ofici, gent jove disposada a entrar a l’obrador o posar-se darrera el taulell. Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç i el Gremi, es convertiran en escola.

Estem muntant una escola per fer gent de l’ofici, per ensenyar a ser carnisser i tallador de pernil. Nosaltres mateixos com a empresa estem en expansió i necessitem incorporar personal, però no n’hi ha. La majoria dels que saben l’ofici tenen entre 50 i 60 anys, tothom amb feina, però no hi ha joves.

Ensenyaran l’ofici a l’obrador que tenen al Polígon Industrial de Pineda de Mar, d’on surten les elaboracions que després venen a les botigues de Poblenou i Calella, i que se serveixen als cielos.

Sánchez ha visitat els estudis de Ràdio Calella TV per parlar del seu recent nomenament com a Dona Empresària de l’Any per part de la FAGEM, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme. Ha dit que ha tingut l’ambició de destacar en el sector pel producte i el servei que ofereix als seus clients, a qui ha agraït la confiança de tots aquests anys. Ha posat en valor la feina dels 56 treballadors que té en plantilla i tot el que li van inculcar els seus pares, que van emigrar de Los Santos de Maimona, Extremadura, buscant una vida millor a Catalunya i la van acompanyar per arrancar el negoci, juntament amb la seva germana. I del seu espòs Carlos, que assegura ha estat clau per arribar on ha arribat. “Sola seria molt difícil conciliar la faceta d’empresària amb la familiar”, ha assegurat.

La cara visible de Los Extremeños soc jo, però la primera persona que em va donar la ma va ser el meu pare i la meva família; però avui sóc aquí perquè el meu home va deixar-ho tot per acompanyar-me en el camí. Sort d’haver trobat una persona com ell, perquè sola hauria sigut molt difícil.

Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.