Canvis en la senyalització viària a l’estació de Renfe

A l’espera de concloure els treballs sobre la reordenació dels serveis ubicats a l’estació de Renfe, una de les principals portes d’entrada de Calella, hi haurà canvis en la senyalització viària per reforçar la seguretat del xamfrà d’Anselm Clavé amb Amadeu. Ho va anunciar el tinent d’Alcaldia de Seguretat i Mobilitat, Soufian Laroussi, tot i assegurar que no hi ha dades que vinguin a confirmar la perillositat de l’encreuament, tal com s’advertia des d’ERC i per això demanava l’eliminació de dues places d’estacionament reservats per a taxis. A això també s’hi va comprometre el govern, en diàleg i consens amb el col·lectiu per trobar trobar un emplaçament alternatiu que sigui prou pròxim i es garanteixi el servei.

Aprovada la moció d’ERC per suprimir les dues places reservades per a taxis que hi ha a l’encreuament d’Anselm Clavé amb Amadeu i que, segons els republicans, redueixen la visibilitat dels conductors i converteixen aquest en un punt negre a nivell de seguretat. Hi van coincidir la resta de partits de l’oposició mentre que el govern, que té majoria, va fer un vot d’abstenció, tot assegurant que no hi ha dades que vinguin a confirmar una alta perillositat. Amb tot, el tinent d’Alcaldia de Seguretat i Mobilitat, Soufian Laroussi, reconeixia que hi ha marge de millora i per això es farà un canvi en la senyalització existent.

Només ens consta una incidència en aquell xamfrà des del 2011 i amb un patinet. Independentment de la sensació que hi pugui haver, que pot ser subjectiu (…) Hi ha conductors que no respecten la senyal de cediu el pas i reforçarem aquest element en concret, canviant-lo per un STOP.

Unes paraules que van ser replicades pel cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, qui defensava la necessitat d’intervenir en aquest punt amb caràcter prioritari.

Va haver-hi un atropellament i la persona afectada, molt coneguda a Calella, va haver de ser intervinguda del genoll. És un punt conflictiu, i això no vol dir que els altres indrets de Calella no ho siguin. Tenim carrers estrets i amb poca visibilitat, però aquest és evident i té una solució fàcil. Creiem que es poden treure i reubicar aquestes dues places de taxis.

L’acord explicita que qualsevol moviment es farà de forma consensuada amb el col·lectiu de taxistes i amb el compromís de trobar un emplaçament alternatiu per aquestes dues places reservades que sigui prou pròxim a l’estació de Renfe per garantir el servei.

Aquest és un dels serveis que es concentren en aquest espai, que és porta d’entrada a Calella i registra una altíssima concurrència al llarg de l’any. S’apunta al pas de dos milions de persones. També hi ha zones de càrrega i descàrrega, la parada d’El Carrilet, estacionament de motos i bicicletes, places reservades per al personal d’Adif, a més d’una bateria de contenidors. El govern reconeix que cal reordenar-ho i assegura que ja s’hi ha posat a treballar però amb una mirada més global.

No només estem treballant en la reordenació de la Plaça de l’Estació, sinó també del tram inferior del carrer Sant Josep, on hi ha l’aparcament reservat per a motos i un espai per al centre de dia, per posar-hi una zona de càrrega i descàrrega; i també davant les Escoles Freta, on hi ha aparcament de motocicletes. Tot ha d’anar en conjunt per cobrir les necessitats que hi ha.

ERC confia que l’acord adoptat en l’última sessió plenària s’acabi materialitzant i no quedi en paper mullat com en ocasions anteriors, en d’altres mandats, quan també s’havien aprovat resolucions per posar solució a aquesta problemàtica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.