Mor una triatleta de 41 anys durant l’IRONMAN Calella-Barcelona

(Foto: Alfred Lieury)

Consternació per la mort d’una de les participants de l’IRONMAN Calella-Barcelona disputat aquest diumenge 5 d’octubre. Es tracta d’una dona de 41 anys, d’origen rus, que va requerir assistència mentre era a l’aigua realitzant el primer segment del triatló, a la platja de Calella. Els efectius de salvament i d’emergència activats per a la prova esportiva van actuar d’immediat, traient-la de mar i portant-la a la sorra, on van intentar reanimar-la sense èxit. El succés va tenir lloc aproximadament a dos quarts d’11 del matí, si bé l’organització va confirmar-ho anit amb una nota de condol per a l’entorn de la víctima. També van fer-ho l’Ajuntament de Calella i l’alcalde Marc Buch a través de les xarxes socials.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que la víctima és una dona d’origen rus, de 41 anys, que va requerir assistència mentre realitzava la prova de natació a l’aigua a les 10.29h, a prop de la platja de Calella, durant el primer segment de la prova esportiva.

Els efectius de salvament i d’emergències activats per la prova esportiva la van rescatar i portar a la sorra per intentar reanimar-la. Amb tot, no van poder fer res per salvar-li la vida, i allà mateix es va poder certificar la defunció. S’estan investigant les causes exactes, si bé els primers indicis a apunten a una mort sobtada.

L’organització de l’IRONMAN Calella-Barcelona va comunicar el decés anit amb una nota de condol dirigida a la família i amics de la víctima, oferint-los el seu suport, alhora que agraïa la tasca dels equips de salvament, d’emergències i voluntaris que li van donar assistència.

Minuts després, tant l’Ajuntament de Calella com l’alcalde Marc Buch, a través del seu compte personal a les xarxes socials, també van compartir missatges de suport a l’entorn de la triatleta.

2.727 “finishers” a l’IRONMAN Calella-Barcelona

L’osonenca Marta Sánchez s’ha proclamat campiona de la desena edició de l’IRONMAN Calella-Barcelona, completant la triple prova de 3,8 quilòmetres de natació, 180 quilòmetres en bicicleta i una marató a peu de 42,2 quilòmetres amb un temps de 8 hores, 31 minuts i 32 segons. La victòria li assegura una plaça per al Mundial de Kona del 2025. La competició masculina ha estat per al màxim favorit al títol, l’alemany Jan Strattman, amb un temps 7 hores, 28 minuts i 25 segons.

2.727 dels gairebé 3.300 triatletes inscrits van iniciar la prova i van creuar la línia d’arribada, proclamant-se homes i dones de ferro.

Per aquesta edició d’aniversari, l’organització va provar un nou circuit de bicicleta entre Calella i Badalona i de cursa a peu, que en bona part va transcórrer pels carrers de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.