Maria José Sánchez, Dona Empresària de l’any per la FAGEM

La gerent de la cadena de xarcuteries Los Extremeños, fundada l’any 1994 a Pineda de Mar i ara amb obrador propi i botigues i establiments de degustació, també a Calella, ha estat reconeguda per la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) amb la menció a la Dona Empresària de la Nit de l’Empresariat, que va celebrar-se ahir a Mataró. El jurat ha valorat la visió de futur de Maria José Sánchez, que ahir va acudir a la gala acompanyada del seu espòs i filla, i en el seu discurs va encoratjar totes les dones a fer realitat els seus somnis. La consellera d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Alícia Romero, va acudir la Nit de l’Empresari del Maresme en el seu primer acte oficial a la comarca.

Maria José Sánchez va fundar Los Extremeños amb 21 anys, obrint botiga al barri de Poblenou de Pineda de Mar, prenent l’exemple del seu pare, també de l’ofici. Ara, 30 anys després, té obrador propi i tres xarcuteries on ven el seu producte de qualitat, a més dos establiments de degustació, al carrer Església de Calella i al resort de l’Atzavara Hotel & Spa de Santa Susanna.

La seva visió de futur és el que ha reconegut el jurat de la Nit de l’Empresariat del Maresme que ahir li va concedir la menció Dona Empresària. Ahir va recollir-lo a la gala celebrada a Mataró, a la qual hi va anar acompanyada del seu espòs i filla.

El premi a la trajectòria se suma a d’altres reconeixements que Los Extremeños ha obtingut per la qualitat de les seves elaboracions artesanals. El 2009 va ser guardonat pel Ministeri de l’Interior amb el segon Premi Nacional al petit comerç, mentre que la Confraria del Gras i del Magre i la Fundació Oficis de la Carn li atorga mencions pel seu Concurs Nacional de Botifarra d’Ou tradicional.

Medicare System, el xef Miquel Aldana i Vivers Sala Graupera, els altres distingits

El premi a la trajectòria empresarial que atorga la FAGEM ha anat a parar a mans de la companyia mataronina Grup Medicare System per la seva innovació en el disseny i la comercialització de material tèxtil per al sector sanitari, que exporta a una cinquantena de països de quatre continents.

El xef del restaurant Tresmacarrons d’El Masnou, Miquel Aldana, ha rebut la menció especial al jove empresari, que reconeix la tasca d’emprenedors menors de 45 anys. En aquest cas, es tracta d’una empresa famíliar que treballa amb producte local i combina la cuina clàssica catalana amb tècniques modernes. És l’únic establiment de la comarca que compte amb una estrella Michelin.

La menció especial Empresa i Sostenibilitat ha estat per a Vivers Sala Graupera, una empresa familiar de Sant Andreu de Llavaneres que està especialitzada en la difusió i la producció de plantes per a la jardineria sostenible. Destaca per la seva aposta per les energies renovables i tancar una producció circular, minimitzant desplaçaments.

Finalment, el reconeixement a la contribució a l’associacionisme empresarial s’ha concedit a Mateu Ros, editor de Capgròs Comunicació, un grup que celebra el seu 40e aniversari i és un dels històrics dins del món dels mitjans de comunicació de proximitat.

Tots els premiats de la XVIII Nit de l’Empresariat han rebut una obra exclusiva de l’artista mataroní Perecoll, que també era present a l’acte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.