Ona Maresme: Les recomanacions de Marta Rocafort

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Els dimarts són sinònim de lectura a l’Ona Maresme i avui ho fem amb la Marta Rocafort. Ens proposa tres recomanacions de lectures que ha fet durant aquest estiu. “La trena”, “Francesca de Barcelona” i “El tiempo de las fieras”.Tres llibres diferents i que captivaran als lectors.

La trena, Laetitia Colombani. La Smita, la Giulia i la Sarah no es coneixen, però tenen en comú l’empenta i la tenacitat de les dones que rebutgen allò que el destí ha reservat per elles i es rebel·len contra les circumstàncies que les oprimeixen. Com fils invisibles, els seus camins s’entrellacen i van formant una trena que sim- bolitza la ferma voluntat de viure amb esperança i il·lusió.

Francesca de Barcelona, Laia Perearnau. Barcelona, 1382. La Francesca és una noia cristiana de quinze anys que ajuda la seva àvia Bonanada a fer de llevadora. L’àvia li ensenya els secrets de l’ofici i la introdueix en el domini de les plantes remeieres, però ella no en té prou, i malgrat que viu en un entorn molt humil, té la ferma determinació de convertir-se en metgessa i cirurgiana. Només hi ha un problema: aquesta és una professió reservada als homes i fer-s’hi un lloc és gairebé una quimera. Gràcies al seu ofici de llevadora, visita sovint el Call. Allà coneixerà l’Astruc, un noi jueu provinent d’una nissaga de metges que vol estudiar medicina. Tots dos arribaran a l’acord de compartir coneixements: la Francesca li ensenyarà tot el que sap sobre plantes i ell li donarà accés als seus llibres. Però la medicina no és la seva única passió: la Francesca està enamorada d’en Martí, el seu amic d’infantesa, i amb aquest amor s’iniciarà en la vida adulta, una vida trepidant plena d’obstacles, amor, traïcions i passions.

El tiempo de las fieras, Víctor del Árbol.Un policia a les portes de la jubilació és bandejat pels seus fins a la tranquil·la Lanzarote, on haurà de passar els últims anys de la seva carrera. El que no pot imaginar, ni ell ni ningú, és que la recerca del cas de l’atropellament d’una jove de dinou anys originària de l’Est desemmascararà una trama de crim i poder en diverses ciutats europees. En una espiral d’intriga que no dona treva al lector, coneixerem des de les raons íntimes d’uns personatges inoblidables fins als alts interessos econòmics que mouen les insospitades peces del joc. Una novel·la magistral que ens acosta al cor de la gent corrent i ens mostra com l’ànsia de poder pot transformar a les persones en aquesta era que vivim: el temps de les feres.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.