Soufian Laroussi ocuparà el lloc de Xavier Amor a la Diputació de Barcelona

Imatge d'arxiu

El nomenament de Xavier Amor com a secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran de Presidència de la Generalitat de Catalunya ha desencadenat la reestructuració del grup del PSC a la Diputació de Barcelona. Soufian Laroussi ocuparà el seu lloc com a diputat representant del Maresme, com també ho és el mataroní Xesco Gomar. Prendrà possessió de l’acta de diputat aquest dijous 26 de setembre en la sessió plenària que tindrà lloc al Paranimf de la Diputació de Barcelona. Amb tot, Laroussi seguirà com a regidor del PSC a l’Ajuntament de Calella i membre del govern municipal amb la condició de Tinent d’Alcaldia de les àrees de Seguretat i Mobilitat, Habitatge, Nova Ciutadania i Solidaritat i Cooperació; però renunciarà a la seva dedicació exclusiva, per la qual percep una indemnització econòmica de 28.800 euros bruts repartits en dotze pagues.

Soufian Laroussi prendrà possessió de l’acta de diputat de la Diputació de Barcelona en substitució de Xavier Amor a la sessió ordinària del ple que s’ha convocat per aquest dijous 26 de setembre al Paranimf de la Diputació de Barcelona.

L’exalcalde de Pineda de Mar, nomenat secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran de Presidència de la Generalitat de Catalunya, era un dels dos representants del Maresme dins el grup del PSC i a més era adjunt de l’Àrea d’Esports i Activitat Física. Laroussi, que era el primer suplent de la llista, passarà a ocupar el seu lloc com a diputat i se li assignarà el càrrec d’adjunt a una nova àrea de govern de la Diputació de Barcelona vinculada a les polítiques socials. Segons ell mateix ha avançat a Ràdio Calella TV, hi tindrà una dedicació parcial.

Tot i que no és motiu d’incompatibilitat – el calellenc podria percebre les dues retribucions de l’Ajuntament de Calella i de la Diputació de Barcelona – ha decidit renunciar a la seva dedicació exclusiva com a regidor del govern municipal, pel qual percep 28.800 euros bruts repartits en dotze pagues. Se’n donarà compte en la sessió ordinària del Ple Municipal que s’ha convocat pel dijous 3 d’octubre. En aquest cas, i com la resta de membres de l’executiu local, únicament cobrarà per assistència a les Juntes de Govern i a les sessions plenàries.

Pel seu nou càrrec com a diputat amb responsabilitat assignada, i segons el quadre de retribucions de la Diputació de Barcelona per aquest mandat 2024-2027, Laroussi passarà a cobrar entre 4.776,26 euros i 1.592,09 euros, en funció del percentatge de dedicació parcial que tingui.

Amb 36 anys, i graduat en Ciències Polítiques i Gestió i de l’Administració Pública per la UAB, Soufian Laroussi és el flamant nou primer secretari del PSC de Calella. El 2019 va entrar com a assessor de l’Ajuntament de Calella i des del 2022 és regidor del govern, on lidera les carteres de Seguretat i Mobilitat, Habitatge i Nova Ciutadania. Actualment és el president del Consell d’Administració de Gestvia i representant del consistori en diversos consorcis i organitzacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.