Calella renova el pubillatge en la trobada més important de la tradició a Calella

Calella té nous representants del pubillatge per aquest 2024. Joel Pociello, candidat de l’Associació Sant Quirze, i Paula Casillanis, a proposta de l’ATSOC, són els nous hereu i pubilla de la ciutat. Ainhoa Rejano repeteix en el món del pubillatge com a dama d’honor de Calella i Isona Gordillo n’és la pubilleta. Avui han caducat en el càrrec Pau Bou, com a hereu, Judit Llamas com a Pubilla i l’hereuet, la pubilleta i el fadrinet. A la gala hi han participat 102 representants del pubillatge de tot Catalunya. L’Adela Castellà, presidenta de l’Associació del Pubillatge de Calella, explica que és la primera vegada que s’arriba a aquesta xifra i ho atribueix a la bona feina i motivació que han tingut els representants del pubillatge a la ciutat aquest any.

Vinguts d’arreu de Catalunya fins a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, el món del pubillatge s’ha donat cita a la ciutat en la trobada més important de la història d’aquesta tradició a Calella. 102 representants del pubillatge de diferents municipis s’han acomiadat dels actuals pubilla, hereu, hereuet, pubilleta i fadrinet de Calella i han donat la benvinguda als qui entren. Adela Castellà, presidenta de l’Associació de Pubillatge de Calella, es mostra satisfeta per la salut que té la tradició a la ciutat, que aquest darrer any ha estat reforçada amb un pubillatge que ha fet, explica, «molt bona feina».

Els nous representants del pubillatge a Calella

Aquest any a Calella hi ha 4 figures del pubillatge. Són la Isona Gordillo com a pubilleta, l’Ainhoa Rejano com a dama d’honor, en Joel Pociello com a Hereu, a proposta de l’Associació Sant Quirze, i la Paula Casillanis com a Pubilla. Casillanis ha sigut la proposta de l’ATSOC com a pubilla. Amb 22 anys, pren el càrrec amb moltes ganes, animada per la pubilla, ara ja caducada, Judit Llamas.

Aquest 2024 queden desertes diferents categories, com la de l’hereuet, els fadrinets i fadrins. A Calella només hi ha hagut un any en què s’hagi arribat al complet del pubillatge, amb 10 representants.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.