Crida per enxampar a qui està fent destrosses al Parc Dalmau

Des de fa més de tres setmanes, hi ha qui s’està dedicant a fer destrosses al Parc Dalmau, de manera sistemàtica i amb molt mala intenció. Ho denuncia l’associació de voluntaris que hi fa treball de manteniment i preservació. Es troben amb troncs i branques arrencats dels murs de contenció i conducció d’aigües que col·loquen per evitar l’erosió del terreny, i llançats de qualsevol manera. Tota la seva feina per terra. Inclús, restes abocades davant la barraca on guarden les eines. Per això, han arribat a pensar que amb aquests atacs incívics se’ls vol enviar un missatge. Però la resposta a això ha estat una crida a totes les persones usuàries de l’espai verd perquè se’ls avisi a ells o a la Policia Local davant de qualsevol conducta sospitosa.

Amics del Parc Dalmau demana ajuda per enxampar la persona o persones que s’estan dedicant, des de fa més tres setmanes, a fer malbé els murs i tanques que construeixen amb els troncs dels arbres que esporguen per marcar camins o conduir les aigües pluvials i evitar l’erosió del terreny. A banda de trencar-los i tirar les branques de qualsevol manera, en alguna ocasió també se les han trobat a la barraca on els voluntaris de l’entitat hi guarden les eines. Francesc Clarà, el president de l’entitat, parla d’una conducta gairebé obsessiva que els preocupa, i molt.

Va començar amb branquetes, però ara s’atreveix amb troncs grans, i desfà tota la feina que fem (…) Aquest incivisme sistemàtic, que es repeteix dia rere dia, com una obsessió, ens té molt preocupats.

El cas és que es tracta de destrosses importants, que requereixen d’esforç i temps, i per això no descarten que hi hagi més d’una persona implicada. Ara fan crida a tothom que visiti el Parc, esporàdicament o de forma habitual, perquè els avisi si perceben alguna conducta sospitosa. La qüestió aturar aquesta espiral vandàlica.

Ho vam posar en coneixement dels membres de l’associació, també a través de les xarxes socials, hem fet crida entre els propietaris de mascotes que són habituals al Parc Dalmau, i també n’hem informat a la brigada municipal, perquè ens avisin.

Amics del Parc Dalmau n’ha informat a l’Ajuntament i si la situació persisteix ho denunciarà a la Policia Local. L’entitat expressa la seva preocupació també per d’altres fets ocorreguts en els últims mesos, com una petita crema de restes vegetals a la zona del mirador que sortosament no va anar a més gràcies a la col·laboració ciutadana.

En aquest sentit, Clara posa de manifest la necessitat de comptar amb una persona que faci les funcions de guarda, com reclama l’entitat i alguns partits van recollir en el seu programa electoral a les passades municipals del 2023.

Seria un lloc de treball que quedaria 100% amortitzat. El guarda del parc, a banda de la vigilància i el control, també podria fer algun tipus de manteniment. Està més que justificat la creació d’aquest lloc de treball però no depèn de nosaltres, que ho veuríem amb bons ulls davant dels fets que estan succeint.

En un altre ordre de qüestions, Amics del Parc Dalmau celebra que comenci a moure’s el projecte de naturalització de la bassa de la pedrera però no que sigui a canvi de la tala de dos arbres que l’envolten, i que estan inclinats per la força del pes de la copa. En un dels casos, creuen que hi ha alternatives per mantenir-lo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.