Buch demana diligència en l’aprovació de la llei contra la multireincidència

Primer tràmit superat per a la proposició de llei contra la multireincidència que ha impulsat Junts i que el Congrés ha admès a tràmit amb els vots del PSOE, PP i PNB. ERC s’ha abstingut i Podem i Sumar hi han votat en contra. L’alcalde de Calella, que ahir va seguir el debat dins la cambra baixa, ha celebrat l’acord i ara demana al govern espanyol que n’urgeixi la tramitació per acabar amb una problemàtica que ha fet alçar la veu al món local. Sobre la situació a Calella, Marc Buch ha dit que gràcies a la pressió policial s’està aconseguint reduir alguns fets delictius i que això ajuda a millorar la percepció de seguretat entre la ciutadania. Buch espera reunir-se més aviat que tard amb la nova consellera d’Interior, Núria Parlón, a qui considera una persona més receptiva que el seu antecessor en el càrrec, el republicà Joan Ignasi Elena.

Tira endavant la proposició de llei contra la multireincidència impulsada per Junts que preveu modificar el Codi Penal perquè es pugui enviar a presó un lladre amb tres condemnes prèvies, independentment del valor dels objectes sostrets. Ara, s’estableix un valor mínim de 400 euros.

Un canvi reclamat des de Calella per l’alcalde Marc Buch, que ahir va viatjar a Madrid per seguir en primera persona el debat al Congrés dels Diputats. “Vaig dir que no pararia fins que s’aconseguís acabar amb aquesta problemàtica. Hem fet un pas important però encara no ens podem aturar”, ha dit en declaracions a Ràdio Calella TV, des d’on ha demanat diligència al govern espanyol perquè faciliti la tramitació de la llei, que ara s’haurà de treballar i negociar en comissió.

Demanem màxima diligència al PSOE perquè la proposició de llei es comenci a treballar i es porti a debat ben aviat, per així donar solució al problema el més ràpid possible.

La proposició de llei contra la multireincidència s’ha aprovat amb els vots de Junts, PSOE, PP i PNB. ERC s’ha abstingut i Podem i Sumar hi han votat en contra. Buch, que ahir es mostrava convençut que la iniciativa tiraria endavant, s’ha manifestat sorprès pel sentit de vots d’alguns partits – sense especificar quins – i de les intervencions dels seus representants des del faristol. “No s’entén en quin país i quina realitat viuen”, ha etzibat.

Sobre la situació actual a Calella, l’alcalde afirma que ha millorat respecte mesos enrere, i sobretot gràcies a la pressió exercida per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

És cert que, durant la temporada turística, hi ha furts sobretot a la zona hotelera; però s’està fent molta pressió des de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra, i s’està notant. La sensació de seguretat està millorant perquè s’està fent feina i els delictes van disminuint.

Buch ha revelat a Ràdio Calella TV que ha demanat reunir-se amb la nova consellera d’Interior, Núria Parlon, per establir un marc de col·laboració i entesa entre administracions. Confia que les relacions seran molt millors i més fluides que amb el seu antecessor en el càrrec, el republicà Joan Ignasi Elena, amb qui es van intercanviar retrets públicament.

Li he demanat hora i ja s’ha posat en contacte per demanar-me uns dies per acabar d’organitzar-se. En breu podrem tenir una primera reunió. És una persona més receptiva, perquè com alcaldessa de Santa Coloma coneix el problema i el territori, i sentint les seves declaracions t’adones que no defuig del problema sinó que el reconeix. Com a persona optimista, confio que ens escoltarà i podrem col·laborar per trobar solucions.

La proposició de llei contra la multireincidència planteja també que els ajuntaments puguin personar-se com a acusació particular en processos penals per mutireincidència i que es dobli el nombre de jutges adscrits a Catalunya per agilitzar els processos i acabar amb el col·lapse que pateixen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.