La llengua, els drets socials i la immigració, protagonistes als discursos polítics de la Diada

L’acte central de la Diada a Calella ha comptat amb la intervenció dels partits polítics amb representació municipal, que de major a menor representació han fet el seu discurs reivindicatiu.

Josep Grima, portaveu de Junts a Calella, ha insistit en la contínua persecució judicial a l’independentisme i la no aplicació de la Llei d’Amnistia que diu, havia de posar el comptador a zero en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Xavier Ponsdomènech, regidor portaveu d’ERC, ha dit que Catalunya és la terra de la gent que hi viu i que la llengua i la cultura, estan vives. El representant dels republicans també ha parlat del repte després d’haver perdut la majoria independentista al Parlament de Catalunya.

Per part del PSC, la intervenció ha anat a càrrec del primer secretari del partit, Pere Tarrés, que ha dit que un dels objectius dels socialistes és fer de la Diada una celebració per a tothom.

Núria Grima, d’Estimem Calella, ha recordat la situació d’assetjament per part d’estats poderosos que pateixen alguns territoris, amb el convenciment que la Diada també ha de ser un moment de solidaritat i empatia cap a qui pateix abusos de qualsevol mena, apel·lant el compromís dels representants polítics per acabar amb les injustícies.

Per part de Calella en Comú Podem, la intervenció ha anat a càrrec de Fàtima Lakhloufi, que ha acusat a alguns representants polítics d’aixecar murs d’odi davant l’arribada massiva de persones que fugen dels seus països buscant un futur esperançador. Diu que la pàtria comuna s’ha de confrontar amb esperit obert i democràtic amb la resta de formes d’entendre Catalunya.

Celine Coronil, regidora portaveu del PP, ha celebrat tornar a formar part dels actes de la Diada a Calella acabant la seva intervenció amb un ”Visca Catalunya”. Recordem que el partit fa anys que va decidir no ser-hi present perquè no s’hi sentia identificat. Diu que els partits independentistes s’han fet seva la celebració de la Diada aquests últims anys, transformant-la en campanyes polítiques reivindicatives.

Per part de la CUP, intervencions de Mariona Riera, Xavi Isern, Oscar Gruitós i el regidor portaveu, Albert Comas, que ha dit que les classes populars continuen bategant en les lluites per un territori que s’ha fet gran gràcies al projecte compartit de totes les persones que en formen part, i que la independència ha de ser per a totes les persones que viuen a Catalunya, vinguin d’on vinguin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.