Per què no hi ha tendals per fer ombra als jocs de La Gàbia?

El Departament de Costes de l’Estat no ha autoritzat la instal·lació de tendals per fer ombra al parc inclusiu de La Gàbia, com han tornat a sol·licitar algunes famílies usuàries amb l’arribada de l’estiu. Així ho afirmava l’alcalde Marc Buch en el directe d’ahir a Instagram, tot reconeixent que l’àrea lúdica no resulta confortable durant el dia, quan hi toca el sol de ple.

El directe de l’alcalde a Instagram d’ahir va servir per conèixer perquè no hi ha tendals per fer ombra al parc infantil inclusiu de La Gàbia, al Passeig Manuel Puigvert. Una petició que tornen a fer aquest estiu algunes famílies i que la CUP va elevar al ple l’any passat, posant d’exemple les instal·lacions del Parc de les Veles.

Marc Buch explicava que la Demarcació de Costes no els ho ha autoritzat. És l’organisme de l’administració estatal que decideix sobre els elements fixes a la zona litoral.

Certament, quan fa calor, els nens allà hi toca molt el sol i no hi estan còmodes. Però de moment no hi podem posar tendals perquè és un espai que depèn de Costes de l’Estat i no tenim autorització, i a curt termini tampoc ho preveiem.

L’alcalde exposava els motius pels quals sí s’ha donat l’autorització al restaurant Tsunami-La Gàbia, que es troba dins la mateixa zona litoral però funciona per mitjà d’una concessió municipal.

Els deixa posar perquè és una concessió a 10 anys, si fos a més llarg termini, com és el nostre cas, no ens ho permetria. Sé que és incomprensible, però és la realitat.

A petició de les persones usuàries, l’estiu del 2021 es van instal·lar tendals al Parc de les Veles amb el vistiplau de la Demarcació de Costes, un any després que entrés en funcionament.

Per segon estiu consecutiu, aquí no hi funcionen els sortidors d’aigua. L’alcalde va expressar el compromís del consistori a seguir complint les restriccions del decret de sequera que encara està vigent a totes les poblacions que s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat, que avui està al 35,47% de la seva capacitat.

No les podem obrir perquè les fonts ornamentals està prohibit per llei a Calella i a tot el Maresme, si en d’altres municipis les fan funcionar, això no entraré a debatre-ho. El que sabem és que nosaltres hem de complir la llei.

Mig Catalunya té el semàfor groc de la sequera, que equival a una situació d’alerta. Això implica un seguit de restriccions comunes que tenen a veure amb els consums permesos d’aigua, en l’esfera pública o privada. Podeu consultar-ne les mesures al visor interactiu de la sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua.

A continuació, pots recuperar íntegrament el directe a Instagram de l’alcalde Marc Buch:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.