Un grup de banyistes demana que s’arregli la línia de vida: “No te’n pots refiar”

28 de persones signen la petició perquè l’Ajuntament arregli la línia de vida del tram de Platja Gran entre Ànimes i Sant Pere, a tocar de la torre del socorrista. Per aquest grup de dones i homes que es reuneixen cada matí en aquest punt per banyar-se és una ajuda molt important per entrar i sortir del mar, sobretot ara que hi ha un escaló important i força pedres al bot de l’aigua, que encara ho dificulten més. La corda amb boies que els hauria de donar aquest suport està destensada i expliquen que no se’n poden refiar, i que els limita una activitat que els reporta molts beneficis a nivell de salut.

A quarts de deu del matí comencen a arribar les dones i homes que es reuneixen cada dia a la Platja Gran per banyar-se just en un dels trams amb línia de vida i passarel·la de fusta fins al bot de l’aigua, entre Ànimes i Sant Pere, a l’alçada del bar El Paso. L’elecció d’aquest punt no és casual. Hi van perquè l’Ajuntament hi ofereix aquests dos serveis per a persones amb problemes de mobilitat, però fa setmanes que hi ha problemes. La corda amb boies a la que es poden agafar per entrar i sortir de mar està destensada i no els dona cap seguretat. Ho ha explicat una de les banyistes afectades, Maria Pilar Subirana, a Ràdio Calella TV.

Allà és una zona que ens hi posem molta gent gran. Què passa? La corda està fluixa i va arran de terra. Quan vols sortir, entre els graons i el pedrots, la corda cedeix i vas per terra. Jo he picat dues vegades de genolls i els tinc fets malbé. Hi ha molta gent gran que es refia de la corda, però no te’n pots refiar.

Els problemes amb aquesta línia de vida s’arrosseguen des de principis de la temporada de bany. Segons explica Maria Pilar Subirana, la primera se la va emportar un temporal, deixant dues boies soltes, i la segona que hi ha ara es va col·locar malament d’entrada. Va ser a mitjans de juliol i quan se’ls va notificar van fer-hi un pedaç que no ha acabat de sortir bé.

La primera línia va desaparèixer, només van quedar-ne dues boies. Quan van posar aquesta, amb la corda nova, i ens vam queixar perquè estava fluixa i van venir i fer tot de nusos arran de l’ancoratge de la sorra i van treure una boia. Total, que la van fer més curta. Però continua a terra.

Se n’han anat a queixar a l’Ajuntament diverses vegades i al final han decidit fer la petició formal per mitjà d’una instància, que han registrat aquest matí acompanyada de 28 signatures.

En la mateixa, també exposen que la passarel·la de fusta no està del tot condicionada perquè la gent amb problemes de mobilitat arribi fins al bot de l’aigua.

Si alguna persona va amb cadira de rodes, fins arribar a l’aigua hi ha moltes passes, no les pot fer. Aquesta platja no ajuda a la gent. A més, la passera fa pendent i està plena de sorra, rellisques. Sembla que vagis a esquiar.

La col·locació dels elements d’accessibilitat s’inclouen en el paquet d’actuacions per preparar el litoral per a la temporada de bany, complint amb els requisits dels certificats de qualitat que distingeixen la platja de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Jo, també hauria signat, és un desastre, ahir vaig caure, sort que anava amb el meu fill. Han de posar-hi solució!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.