Els calellencs han reciclat 87.000 peces de roba el primer semestre de l’any

Imatge: Humana

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha fet pública la xifra de recollida selectiva de roba de segona mà a través de la vintena de contenidors que té repartits a la nostra població i que la fundació buida un o dos cops per setmana. A través del reciclatge donen una segona vida al 90% de la roba que es recupera. Només a Calella les més de 32 tones que s’han recollit els primers sis mesos de l’any han evitat l’emissió de 199 tones de CO₂ a l’atmosfera.

Una gestió de la qual se’n deriven dos beneficis, segons ha explicat a RCT el portaveu d’Humana, Joan Carles Montes.

Els catalans generem individualment 22 kg de residus tèxtils anualment, però només en reciclem l’11%. A la majoria de les cases encara es llença la roba al contenidor del rebuig, la qual cosa es tradueix en una xifra global de 147.000 tones de roba llençada sense retorn.

La seu central de la fundació a Catalunya és a l’Ametlla del Vallès on treballa un equip de 250 persones del que el 75% són dones. L’entitat genera un lloc de treball indefinit a temps complet per cada 18.000 kg de tèxtil recollits.

Els contenidors d’Humana són fàcilment identificables, també pels incívics. No és estrany veure peces de roba a terra al costat de les banyeres metàliques. Una mala imatge de la qual sempre que se’n té constància, la fundació denuncia.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització d’economia social que des del 1987 promou la protecció del medi ambient i la cooperació de programes a l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia així com l’ajuda local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.