“Fira de fires” repeteix amb les terres gironines com a protagonista d’aquesta edició

La 43a Fira de Calella i l’Alt Maresme repeteix com a Fira de Fires, aquest any centrades en les terres gironines. S’aposta per donar a conèixer Catalunya i la seva tradició firal en el marc d’un monogràfic de la província més propera a Calella i que enceta una tendència de cara a edicions vinents. El 20 i el 23 de setembre obrirà ininterrompudament entre les onze del matí i del vespre, com a una de les novetats que permetrà quedar-s’hi a dinar amb un espai de gastronomia local. Les entrades es posaran a la venda a partir de l’1 d’agost i fins al 10 de setembre hi haurà la possibilitat de comprar-les per un euro. Totes les novetats s’han presentat aquesta tarda al Passeig Manuel Puigvert, sota una nova imatge de la qual la balustrada i els seus plataners característics en són la imatge principal.

La Fira de Calella i l’Alt Maresme repeteix com a Fira de Fires i fa parada a les terres gironines. Segueix la tendència del monogràfic de l’any passat, que agrupava la tradició firal catalana, però en aquest posa el focus a la província que comença a menys de 20 quilòmetres de la ciutat: Girona.

La temàtica escollida respon a la voluntat de donar a conèixer la identitat catalana, tal com explica l’alcalde de Calella, Marc Buch, i que “dona pistes” sobre el monogràfic de les pròximes edicions.

D’entre les novetats, la Fira no tancarà al migdia. Entre el 20 i el 23 de setembre farà horari d’11 h del matí a 23 h, a excepció del diumenge dels focs, que tancarà a les 21 h. Hi haurà zona gastronòmica, amb restauradors locals que brinden la possibilitat de poder-s’hi quedar a dinar.

Les entrades es posaran a la venda a partir de l’1 d’agost, presencialment a l’Ajuntament o Can Saleta o bé també a través de la pàgina web de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Fins 10 dies abans que comenci, és a dir, el 10 de setembre, l’entrada general tindrà un cost d’1 €. És vàlida per a tots els dies i, com en anys anteriors, serà gratuïta per a menors de 12 anys i jubilats. A partir de l’11 de setembre, el preu serà de 3 € per persona.

La nova imatge de la Fira, al detall

L’Ajuntament ha presentat una imatge renovada per aquesta 43a edició, que incorpora al Passeig Manuel Puigvert com a protagonista. “Comença a culminar el procés de modernització de la Fira”, ha exposat el tinent d’Alcaldia de Cultura i Fires, Josep Grima: “més festival, més moderna i, fins i tot, amb tocs més instagramers”.

La nova icona de la Fira de Calella i l’Alt Maresme combina el blau, el verd i amb la silueta de la balustrada, una obra històrica de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell que des del 1927 separa el passeig de la platja i està declarada com a bé cultural d’interès local.

El simbolisme històric també es fa palès en el cartell de l’edició d’enguany: s’hi veu una àmfora amb elements representatius de la comarca de Girona, que es vincula amb les troballes romanes que hi ha hagut a Calella. El cartell s’ha destapat aquesta tarda, en la presentació de la Fira al Passeig Manuel Puigvert i hi ha dibuixades unes anxoves, en referència a les de l’Escala. Era l’única pista que s’havia deixat fins al moment i que es lligava amb l’actuació posterior del grup d’havaneres Les Anxovetes. Durant els dies vinents es donaran més detalls dels monogràfics i les ciutats gironines que tindran stand a la 43a edició de la Fira.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.