El pla de Mossos per garantir la seguretat durant l’estiu al Maresme

Reunió a la seu del Consell Comarcal del Maresme entre el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, i alcaldes, alcaldesses i representants de les 31 poblacions del territori, que han rebut informació directa sobre el dispositiu previst per garantir la seguretat a la comarca en un estiu en què s’espera assolir “xifres de rècord”. Hi haurà un reforç d’efectius a la comissaria de Mataró i totes les àrees bàsiques policials disposaran d’una bossa d’hores extres per atendre necessitats puntuals de servei. “Els caps de setmana, en zones d’oci o per festes majors”, ha comentat el director dels Mossos, Pere Ferrer, qui ha afegit que a finals d’agost es podrà comptar també amb els agents de la nova promoció de Mossos – uns 800 agents –, que sortiran de l’Escola de Policia. A la seu del Consell Comarcal del Maresme també s’han presentat dades actualitzades d’activitat delictiva, que segons Ferrer, resulten de l’esforç dels últims anys per incrementar estructuralment les plantilles d’arreu de Catalunya: “L’activitat delictiva a la comarca ha baixat fins a situar-se un 16% per sota de la mitjana catalana”. L’alcalde de Calella ha delegat en el regidor d’Esports i Platges, Manel Vicente, la seva presència a la trobada institucional.

Més efectius a la comissaria de Mataró i una bossa d’hores extres per a totes les àrees bàsiques policials per cobrir les necessitats del territori. Al Maresme, equivalen a 44 agents, segons ha anunciat el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, que aquest matí ha presentat el Pla de seguretat de l’estiu a la seu del Consell Comarcal del Maresme, defensant que aquesta fórmula permet ser “més eficients en la prestació del servei policial”.

Pots tenir tres policies més en una àrea bàsica policial però, repartits entre escamots, horaris i dies de permís, els acabes veient poc. Amb una bossa d’hores pots concentrar el recurs policial allà on tens la necessitat del servei, per exemple, les nits de dijous, divendres o dissabtes.

Els Mossos d’Esquadra han definit el pla de seguretat comptant que Catalunya tindrà un estiu de rècord en termes turístics i que el país acollirà un gran esdeveniment esportiu, com la Copa Amèrica. Pere Ferrer ha precisat que es podrà cobrir amb els recursos extraordinaris que es destinen a Barcelona “sense haver de xuclar efectius de la resta del territori”. També ha comentat que a finals d’agost, el cos comptarà amb els 800 agents de la nova promoció que sortiran de l’Escola de Policia.

A tot això, Ferrer ha fet èmfasi en el creixement estructural de la plantilla dels Mossos d’Esquadra durant els últims anys –ara compta amb 18.200 efectius–, i que en el cas concret del Maresme ha estat del 12%. Exposa que aquest esforç ha donat resultats havent-se frenat i reduït les dades delinqüencials en un període de tan sols 3 anys:

En el cas dels robatoris amb força estem un 23% per sota de la mitjana catalana, un 30% en el cas de robatoris amb violència. Podem explicar als alcaldes que el cos dels Mossos d’Esquadra garanteix que el Maresme està un 16% de la mitjana catalana i que en el mateix període hem augmentat un 18% les detencions policials. Hi ha activitat policial per posar fre al creixement contingut dels delictes, i a més hem crescut un 6,5% la resolució de les investigacions. Per tant, el balanç és positiu i aquestes dades ens han de permetre explicar La bona feina que fa el cos dels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb les policies locals del Maresme.

El president del Consell Comarcal del Maresme, Francesc Alemany, ha indicat en roda de premsa que la reunió d’avui s’havia demanat pel neguit expressat per alguns alcaldes i alcaldesses davant l’operativa prevista per aquest estiu.

És el tema de les ocupacions, dels delictes contra la salut pública per plantacions de marihuana, que s’associen a situacions violentes amb arma blanca i de foc. Això és el que està generant més neguit.

Públicament, els alcaldes de Calella i Santa Susanna han reclamat reforç real d’efectius a la plantilla de Pineda de Mar, després d’episodis viscuts a les seves respectives poblacions en les últimes setmanes: l’apunyalament mortal a la zona d’oci nocturn de Calella i una agressió masclista amb tres persones ferides, dues d’elles agents dels Mossos d’Esquadra, en un hotel de Santa Susanna. També s’han expressat en aquests termes els principals sindicats policials.

La reunió d’avui, a la que hi ha assistit el regidor d’Esports i Platges, Manel Vicente, en qui ha delegat la representació l’alcalde Marc Buch, és posterior a la primera junta de seguretat comarcal que va presidir l’ara conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, i prèvia a la que es convocarà passat l’estiu per fer-ne balanç.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.