L’Ajuntament obre concurs per triar la millor transformació arquitectònica del futur centre cívic

Nou pas endavant del procés per convertir l’edifici de l’actual mercat municipal en un centre cívic, un dels projectes estrella del govern de Junts i el PSC. L’Ajuntament ha obert el concurs per triar la millor proposta arquitectònica, tenint en compte els aspectes funcionals que es recullen en el pla d’usos, però també de transformació de l’edifici històric sota criteris innovadors, de sostenibilitat i d’eficiència energètica. En la licitació s’estableix un preu de sortida de 222.398 euros que inclou la redacció del projecte i la direcció de l’obra, que es preveu que pugui començar l’últim trimestre del 2025.

Com serà la transformació arquitectònica de l’edifici protegit de Jeroni Martorell cap a un centre cívic, el primer que tindrà Calella?

L’Ajuntament ha obert un concurs de projectes per escollir la millor idea i estableix – en el plec de clàusules de la licitació – que el jurat en valorarà la qualitat des del punt de vista tècnic, funcional, cultural i mediambiental.

L’objectiu és aconseguir un equipament polivalent de 1.206 metres quadrats, distribuït en dues alçades (planta baixa i planta primera o altell de nova creació) que doni resposta al pla d’usos, al servei de la població, les entitats i les associacions. Les propostes hauran de contemplar la rehabilitació de tots tancaments exteriors i la renovació de les instal·lacions generals de l’edifici per reduir els consums i millorar-ne l’eficiència energètica.

A la licitació s’estableix un preu de sortida de 222.398 euros (IVA inclòs), que inclou la redacció del projecte i també la direcció de l’obra, per supervisar que es realitzen correctament. Segons l’anunci del portal de contractació pública, el termini de presentació de propostes acaba el 15 de juliol.

Els espais del centre cívic

El programa funcional del centre cívic que determina la proposta arquitectònica del concurs de projectes estableix que s’actuarà en una superfície total de 1.206 metres quadrats, en dues alçades, una de les quals serà de nova construcció aprofitant l’espai lliure interior de 8,50 metres.

L’equipament tindrà 5 àrees:

ℹ️ ACOLLIDA I RECEPCIÓ, on també s’hi habilitarà un espai expositiu de 150 metres quadrats.
🎭 SALA POLIVALENT de 225 metres quadrats, amb magatzem, camerinos i cabina de control.
🧑‍💻 ADMINISTRACIÓ amb despatx per a la direcció i gestió.
🗣️ ACTIVITATS que ocuparà una superfície de 340 metres quadrats. Tindrà onze aules de diferents aforaments:
7 aules tipus seminari
4 aules de gran format
🚻 ESPAIS LOGÍSTICS que es destinaran a banys, magatzems, espais de neteja i instal·lacions.

S’estima que el cost total de la intervenció de rehabilitació de l’edifici del mercat municipal ascendirà als 2,26 milions d’euros, aproximadament.

Queixes pel soroll de les activitats que es fan a l’Espai Mercat

L’espai polivalent del futur centre cívic on s’hi podran fer activitats amb música estaran condicionats d’acord amb la normativa acústica, tal com va assegurar l’alcalde Marc Buch en el seu últim live a la plataforma Instagram, quan un dels veïns de la Plaça del Primer d’Octubre li va traslladar la queixa per excés de soroll. Buch va reconèixer que l’Espai Mercat no està corrctament insonoritzat.

L’alcalde va recalcar que s’ha traslladar a les entitats usuàries de l’Espai Mercat que limitin el volum de la música quan hi fan activitats per evitar les molèsties al veïnat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.