En Comú Podem replica al CCM i denuncia el negoci que es fa amb la gestió de l’aigua

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Rèplica d’En Comú Podem al Consell Comarcal del Maresme. El portaveu Sebastián Tejada es reafirma en què si no hagués sigut pel recurs del grup comarcal, continuaria havent-hi un sobrecost en el preu de l’energia que paga la comarca per sanejar l’aigua. Critica la gestió de l’empresa mixta SIMMAR a càrrec del subministrament i el negoci que es fa amb l’aigua: “és un negoci espectacular, no hauria de ser així. L’aigua és un bé públic i comú que pertany a tota la col·lectivitat i ha de ser gestionat amb molta seriositat”.

En Comú Podem es reafirma que si no fos pel recurs que van presentar al Consell Comarcal del Maresme, el govern comarcal no hauria fet el pas a comprar l’energia al mercat lliure a partir de l’1 de juliol. És la data que, segons l’ens comarcal, vencia el contracte i la decisió “s’ha fet després d’estudiar curosament tots els escenaris”, segons s’ha indicat a RCT.

El portaveu dels comuns al Maresme, Sebastián Tejada, que ha denunciat reiteradament un sobrecost en el preu de l’energia elèctrica utilitzada per sanejar l’aigua, considera que des del CCM no s’ha fet una gestió correcta. Recrimina que no es renegociessin les condicions i que hi hagués, segons exposen els comuns, un sobrecost de 2 milions d’euros més en comparació al que s’hauria pagat si s’hagués comprat energia al mercat lliure el 2023.

El Consell Comarcal ha negat el sobrecost elèctric denunciat pels comuns, exposant dades des que es va firmar el contracte de compra agregada pel subministrament, el 2021, i el 2023. Afirmen que s’ha aconseguit un estalvi de 2,11 milions d’euros i desvinculen la decisió de passar al mercat lliure “de les denúncies infundades i esbiaixades d’un partit de l’oposició”.

Des d’En Comú Podem, Tejada fa notar que no s’ha rebut resposta del recurs interposat pels comuns en què sol·licitaven reconèixer els preus de l’energia d’acord amb els preus del mercat. No obstant això, posa de relleu que el CCM ha aprovat un decret en què es veuen representades la voluntat del partit.

Calella En Comú Podem demana a Gestaigua anar al mercat lliure

En l’últim consell d’Administració de Gestaigua, Sebastián Tejada va demanar en nom de Calella En Comú Podem, sortir del contracte vigent vinculat a AGBAR i anar al mercat lliure. Alerta “com és de perillós que es donin les claus dels serveis públics a empreses com AGBAR, que només pensen en els interessos dels seus accionistes”. Segons exposa, es va acordar en el pròxim consell discutir les opcions sobre els preus de l’energia perquè, segons exposa Tejada “seria inacceptable no trobar la manera d’aconseguir una rebaixa”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.