Descens de l’atur a Calella amb 907 persones buscant feina

Arxiu

El mes de maig va tancar amb un 10% de taxa d’atur. Hi ha 907 persones inscrites com a demandants d’ocupació a Calella. En són 16 menys que l’abril, amb un descens de la taxa de l’1,73% de cara a la temporada turística. La ciutat és la quarta que presenta una taxa d’aturats més elevada: per davant hi ha Tordera, Pineda de Mar i Mataró.

Tercer mes consecutiu de descens de l’atur a Calella. Hi ha 907 persones busquen feina, segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Maig va tancar amb un 10% de taxa d’atur a la ciutat, en un descens de l’1,73% respecte al mes d’abril per l’activació de la temporada turística i l’ocupació que genera. També són menys aturats que fa un any, quan hi havia 919 persones inscrites com a demandants d’ocupació i una taxa de l’11,16%.

Calella és el quart municipi maresmenc on l’atur té més pes, per darrere de Tordera (12,23%), Pineda de Mar (11,87%) i Mataró (11,08%). Totes aquestes poblacions estan, com Calella, per sobre de la mitjana comarcal que presenta un 9,09% de taxa d’atur.

La tendència de la comarca d’aquest darrer mes ha estat el descens de l’atur en 20 de les 30 localitats, un descens d’un 0,62% respecte a les dades del 2023. És una baixada de l’atur generalitzada, també a la província de Barcelona i al conjunt de Catalunya, promoguda per l’arribada de les feines d’estiu. En el conjunt català, el mes de maig ha tancat amb 330.782 persones inscrites a les Oficines d’Ocupació.

Consulta l’evolució de l’atur a Calella el 2024 a l’interactiu:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.