Beca per a un projecte de recerca de la Corporació

Segona oportunitat és el nom del projecte impulsat pels doctors Alberto Zamora i Guillem Paluzie, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que ha estat distingit amb la beca a la investigació en gestió sanitària de la Societat Espanyola de Directrius de la Salut (SEDISA), dotada amb 12.500 euros. Es va atorgar en el decurs de la Jornades Nacionals de SEDISA, que tenen per objectiu analitzar, debatre i prioritzar solucions de gestió que permetin avançar el model sanitari cap a uns majors índexs de qualitat, eficiència i sostenibilitat. L’estudi en qüestió ha de permetre incrementar la detecció de malalties que poden provocar accidents cardiovasculars. S’estima que, en cinc anys, se’n podrien evitar una vuitantena i reduir també la despesa sanitària directa i indirecta en aproximadament un milió d’euros. Això, a l’àmbit de l’Alt Maresme i la Selva Marítima.

El projecte Segona oportunitat dels doctors Alberto Zamora, coordinador de la Unitat de Risc Cardiovascular i Lípids, i Guillem Paluzie, cap d’Informació i Documentació Assistencial, se centra en investigar la utilitzat de fer un escaneig massiu de dades mèdiques per detectar malalties que ara estan infradiagnosticades i que estan associades a un alt risc cardiovascular.

Es va començar a desenvolupar l’any 2019 i consta de quatre fases, actualment es troba en la darrera etapa. Els impulsors esperen que la implantació de l’estudi permeti detectar més de 700 pacients amb fenotip d’hipercolesterolèmia familiar i evitar entre 75 i 80 esdeveniments coronaris en un període de 5 anys. Afegeixen que això representaria un estalvi en despesa sanitària que xifren a l’entorn del milió d’euros.

El projecte ha estat distingit amb la beca a la Investigació en Gestió Sanitària de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA) en el marc de les Jornades Nacionals de SEDISA. Els doctors Zamora i Paluzie han comptat amb la participació de professionals del departament de Tecnologia de la Informació i la Comunicació, del Grup de Salut Digital, de la Unitat de Risc Vascular, d’Atenció Primària, del servei de Pediatria i de Medicina interna de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.