Doble reconeixement pòstum per al calellenc Josep Maria Terricabras

Proposta del govern de Junts i el PSC per reconèixer la contribució del calellenc Josep Maria Terricabras, mort l’abril passat als 77 anys, en l’àmbit del pensament filosòfic, també a nivell acadèmic. Se’l vol nomenar fill predilecte de la ciutat i que l’Auditori de Can Saleta porti el seu nom. “És l’espai més adequat”, ha assegurat l’alcalde Marc Buch en declaracions al magazine LA CIUTATde Ràdio Calella TV, on ha avançat que l’executiu planteja un acte institucional de cara al pròxim mes d’octubre per oficialitzar-ho.

El ple municipal convocat per aquest dijous 6 de juny decidirà sobre la proposta del govern de Junts i el PSC per nomenar Josep Maria Terricabras, mort l’abril passat als 77 anys, fill predilecte de la ciutat. Reconeixement a títol pòstum d’un calellenc il·lustre, filòsof, acadèmic i divulgador, que també va fer carrera política com a eurodiputat d’Esquerra Republicana, entre el 2014 i el 2019.

A banda, també es planteja que l’Auditori de Can Saleta porti el seu nom. L’alcalde Marc Buch defensa que és l’espai públic més adequat perquè la gent el vinculi a la figura de Terricabras, segons diu, “el calellenc més rellevant dels últims 50 anys”.

Quan penses en la figura de Josep Maria Terricabras, una persona vinculada al món de l’educació, la investigació i el coneixement, tot el que té a veure amb cultivar el pensament, t’adones que l’Auditori és l’espai més adequat, perquè allà és on se celebren tot tipus d’actes, també de tipus cultural.

La proposta de doble reconeixement passa aquest dijous 6 de juny pel ple municipal, que hi donarà llum verda i, s’espera, de forma unànime. Un cop s’hagi tramitat, es convocarà un acte institucional per fer-ho de forma oficial. Serà la pròxima tardor, tal com avança Buch.

L’alcalde de Calella ha indicat que s’ha informat a la família de Terricabras de la voluntat de fer-li aquest doble reconeixement a títol pòstum i que n’estan “agraïts i contents”.

Josep Maria Terricabras, nascut a Calella el 12 de juliol del 1946, el tercer dels germans d’una família de botiguers, es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la UB i després es va doctorar en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB i per la Universitat de Münster, on va fer diverses estades d’investigació. També al Saint John’s College de Cambridge i a la Universitat de Califòrnia, a Berkeley.

L’any 1995 va ingressar a l’Institut d’Estudis Catalans com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials. Terricabras era catedràtic emèrit de Filosofia a la Universitat de Girona, on hi va fundar la Càtedra Ferrater Mora, que va dirigir durant 25 anys.

Políticament, va tancar la candidatura d’Esquerra Republicana per la demarcació de Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012. Va ser el candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions al Parlament Europeu de 2014, que va ser la més votada a Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.