L’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda es prepara per a la celebració de l’Aplec

Aquest diumenge 26 de novembre se celebrarà el tercer Aplec de Sant Andreu a l’ermita dels Amics Escoltes del Montnegre, que han recuperat una tradició pausada durant més d’un segle. I ho fan cada any amb més esplendor, mentre també avança el projecte de restauració arquitectònica de l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda, que és de la seva propietat. Just acaben de col·locar les portes que conclouen el tancament exterior de la construcció.

Tothom que diumenge pugi a Sant Andreu de l’Arboceda per l’Aplec que han organitzat els Amics Escoltes del Montnegre podrà veure com avança el projecte de restauració i recuperació de l’ermita que va començar l’any 2013. El president de l’entitat, Pere Badalló, explica que l’objectiu és que sigui un punt de referència pel moviment escolta.

El nostre objectiu és que sigui un punt de trobada de l’escoltisme a nivell català, perquè estan de passada i volen passar-hi la nit o senzillament el dia, que sàpiguen que s’hi poden aixoplugar si plou. A banda que l’Agrupament Escolta Montnegre tingui un punt de referència al centre del Montnegre.

Detall de les obertures de la casa annexa a l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda

Aquest serà el tercer Aplec de Sant Andreu. S’ha previst una caminada popular – no guiada – fins a l’ermita des de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, que sortirà a les nou del matí. Es calcula que s’hi arribarà al cap d’una hora i mitja, com a màxim. A partir de llavors, es faran les activitats previstes. Hi ha la presentació del llibre 60 ermites del Montnegre i el Corredor amb els seus autors, Daniel Rangil i Joan Ferrer, i la celebració de la paraula amb l’escolapi i membre d’Amics Escoltes del Montnegre, Aniol Noguera. Com antigament, hi haurà una ballada de sardanes que inclourà la peça Camí de l’Arboceda, composta per Marta Tarridas i, per acabar, una botifarrada amb pa amb tomàquet. És el primer cop que s’organitza un dinar popular.

L’Aplec de Sant Andreu de la Parròquia compta amb les col·laboracions de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Calella, la cervesera artesana La Montnegre i la Papereria Roger, on es poden comprar els tiquets pel dinar. En són coorganitzadors l’Agrupament Escolta Montnegre, que hi portarà a totes les seves unitats, i la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella.

Ara mateix, l’ermita no està sacralitzada però la voluntat hi és.

Ara mateix està dessacralitzada pel seu abandonament, però tard o d’hora la idea és per dir que és una extensió de la Parròquia a la qual el moviment escolta calellenc sempre hi ha estat lligat. Nosaltres volem seguir formant part de la parròquia entesa com a punt de trobada de gent amb ganes de viure el cristianisme.

Amics Escoltes del Montnegre, que van adquirir la propietat de l’ermita, hi han dut a terme un complex i laboriós projecte de recuperació i restauració, també de tot l’entorn. Ara mateix, hi ha en marxa la construcció de l’altell de la casa annexa. “Estem molt contents perquè el projecte agafa forma i anem pel camí que sigui una ermita 100% útil”, ha afegit Badalló.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.