Ona Maresme: Llums i ombres del TDAH
La Federació espanyola d’associacions d’ajuda al dèficit d’atenció i hiperactivitat celebra avui el Dia Nacional del TDAH. És per això que avui posem en el focus en aquest trastorn i ho farem coneixent de primera mà com afecta els pacients que el pateixen i com es tracta des de les escoles i centres de psicopedagogia especialitzats.
Es calcula actualment que a cada aula, de mitjana, hi ha entre un i tres alumnes amb TDAH. Si aquests infants no reben un diagnòstic i un tractament adequat, les xifres mostren que tenen més possibilitats de fracassar acadèmicament, de tenir alguna addicció o en casos més dràstics acabar a la presó.
En Pol té 30 anys, una vida laboral estable, però li ha costat molt arribar fins aquí. Quan era petit diu “vivia al passadís de l’escola” i li era impossible prestar atenció a classe. Gràcies al seu esforç i a la tenacitat dels seus pares va aconseguir treure’s una carrera sense repetir cap curs. Això sí, ho va assolir, però reconeix que amb molta ajuda.
Avui a Ona Maresme coneixem el testimoni d’en Pol i juntament amb la Núria López, mestra d’infantil i primària i psicopedagoga, i la Carme Torres, mestra d’infantil, fem una radiografia d’aquest trastorn i reflexionem sobre els seus aspectes positius i negatius.