ERC busca la complicitat del Govern per crear circuits inclusius d’esport i natura
Els republicans calellencs han presentat al Govern Municipal de CDC i el PSC la proposta de creació d’una xarxa de quatre circuits inclusius a la població, aptes per a persones amb necessitats especials. Entraria dins el projecte Box21 que la Fundació Itineràrium ha implantat en un total de 38 ciutats d’arreu del món, principalment a Catalunya, pel foment de l’esport com a eina d’integració social. La iniciativa, batejada com Sumant Capacitats, tindria un cost aproximat de 8.000 euros i, segons ha revelat el regidor d’ERC, Xavier Casillanis, en una entrevista a l’Info Migdia, l’executiu local hi ha mostrat bona predisposició per dur-lo a terme aquí a Calella.
Calella podria ser la ciutat número 39 del projecte BOX21 que realitza la Fundació Itineràrium, una entitat sense ànim de lucre dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones amb dificultats. L’encapçala l’Anna Vivas, la noia amb síndrome de Down coneguda per haver creat una tipografia que es va incorporar a les samarretes del FC Barcelona entre d’altres figures esportives; i compta amb la supervisió tècnica d’Eduard Jornet. La Fundació s’encarregada d’avaluar i dissenyar circuits naturals i urbans per a la pràctica esportiva de les persones amb discapacitats. Segons el seu traçat, distància i desnivell, s’adeqüen a unes o altres capacitats; i aquestes s’especifiquen en les senyalitzacions ubicades en diferents punts del circuit.
La proposta per implantar-la a Calella ha estat una iniciativa, ja madura, d’ERC, derivada de la seva aposta electoral per crear una Anella Verda a la ciutat.
“Els usuaris poden ser persones cegues, sordes, amb dificultats de mobilitat o discapacitats intel·lectuals. La creació d’aquests circuits ha de garantir que siguin accessibles amb cadires de rodes o cadires Joëlette”, ha explicat el regidor d’ERC, Xavier Casillanis, qui ha avançat que la proposta local constaria de la creació de quatre circuits.
Un d’ells, segons ha revelat Casillanis, seria apte per a persones cegues, d’una distància de 3 quilòmetres i pel qual les senyalitzacions també inclourien el llenguatge Braille.
Els circuits anomenats Sumant Capacitats es converteixen així en un repte esportiu per als participants. Se’ls inculca l’esperit de superació personal, afavorint el coneixement de l’entorn natural i patrimonial de la ciutat que els acull.
La proposta ha estat avalada per la Fundació, que ha supervisat in situ els circuits dissenyats, i ERC l’ha traslladat al Govern Municipal per rebre’n el vist-i-plau i poder-la materialitzar. Diu Casillanis que els primers inputs han sigut positius. “Crec que l’interès i la predisposició és bona. Aquest projecte té un cost assumible, sobretot per Calella amb la sensibilitat que ha tingut amb els Special Olympics o segons el compromís de l’alcaldessa per organitzar activitats per al col·lectiu”, ha indicat.
El regidor d’ERC apunta que la creació dels circuits Sumant Capacitats a la ciutat seria el colofó a un any en què Calella ha estat designada Vila Europea de l’Esport.