Donatiu de 2.200 euros a la Fundació Hàbitat Solidari

Foto d'arxiu

La celebració del mercat solidari de segona mà, dissabte passat a la Plaça de l’Església, permetrà donar una injecció econòmica de 2.200 euros a la Fundació Hàbitat Solidari. És la xifra de la recaptació obtinguda, tal com ha anunciat la presidenta de la Cívica Capaspre, Maria Antònia Pujol, a través de Ràdio Calella Televisió. Va ser una jornada marcada per la solidaritat i que, en paral·lel, ajuda a reduir la generació de residus donant una segona oportunitat a objectes en desús.

No s’ha assolit una xifra rècord de recaptació perquè el mercat solidari de segona mà tenia pocs voluminosos i aparells. Les paradetes es van omplir d’objectes petits, que van tenir molt bona sortida. Ho ha explicat Maria Antònia Pujol, presidenta de la Cívica Capaspre, entitat organitzadora.

Aquesta vegada hem de destacar que hem treballat i vengut molt, però coses a petit preu. No teniem objectes grans que fan pujar el calaix…. Estem molt contents, l’equip funcionem molt bé i la gent hi respon.

La xifra de recaptació ha estat de 2.200 euros, que es destinaran al finançament de la Fundació Hàbitat Solidari de Calella. El seu president, Jordi Sitjà, ha posat en valor la solidaritat de tota la societat calellenca, remarcant que aquestes iniciatives els serveixen per donar-se a conèixer.

Aquesta entitat en particular, però la societat calellenca en general sempre ha sigut molt solidària. Hi ha gent que hi dona el seu temps i a nosaltres ens permet posar-nos en el focus perquè molta gent pregunta perquè es fa el mercat i quina és la funció de l’entitat. Remarcant sempre la importància que tenen els diners, el valor social i solidari que té avui dia és excepcional.

La Fundació Hàbitat Solidari compta amb una cartera de 165 habitatges, dels quals 110 els té en propietat, que destina a cobrir les necessitats habitacionals de col·lectius concrets: persones en situació d’exclusió social i joves i grans.

Aquests pisos els posem al servei de persones que tenen necessitat d’habitatge social i assequible. Ara tenim uns 480 usuaris (…) La gent se’ns pot apropar directament, però el 90% de les persones han passat prèviament per Serveis socials o per Càritas, des d’on es deriven.

Als propietaris, la Fundació Habitat Solidari els garanteix el cobrament d’un lloguer social – d’un màxim de 400 euros mensuals, la tramitació, gestió i redacció del contracte; i l’assegurança de continent i contingut de l’habitatge, a més que s’encarrega de fer un seguiment del bon ús de l’habitatge. Els usuaris, a més, es poden beneficiar d’una bonificació de la contribució durant el primer any de contracte.

La Fundació Hàbitat Solidari està dins l’Oficina d’Habitatge que l’Ajuntament té a la Plaça Vicenç Ferrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.