[AMPLIACIÓ] Los Extremeños, doble reconeixement al Concurs Nacional de Botifarra d’Ou

Coincidint amb la proximitat de la festa de Dijous Llarder o Dijous Gras, la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn ha celebrat la vuitena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou 2023, que ha tornat a reconèixer la dedicació i l’esforç innovador de la cansaladeria altmaresmenca Los Extremeños, amb botigues a Calella i Pineda de Mar. Li ha concedit el segon premi al millor farcit de Carnaval i una menció especial per l’elaboració de botifarra d’ou de carpaccio de peus de porc i foie. És una de la quizena de varietats que s’elaboren a l’obrador que tenen al polígon de Pineda de Mar i es poden trobar al taulell de la botiga que tenen a peu del carrer Església. La Maria José i en Carlos, els propietaris, han rebut la notícia del reconeixement, fent-lo extensiu a tot el seu equip.

Los Extremeños té una de les millors elaboracions de farcit de Carnaval i de botifarra d’ou del país. Així ho consideren les principals agrupacions gremials del país, que l’han tornat a reconèixer en el marc de la vuitena edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou del 2023.

L’empresa altmaremenca té l’honor d’elaborar el segon millor farcit de Carnaval de Catalunya. És un tipus d’embotit tradicional dels Pirineus i típic de l’època que es prepara omplint l’estómac del porc amb la carn del cap i la papada, i s’hi afegeixen ingredients com pa, ous, panses, arròs, all, pebre i julivert; i es cou a foc lent i durant molt temps. A l’obrador d’Els Extremeños han recuperat i adaptat la recepta original i recomanen menjar-lo, o bé com un embotit amb pa o bé donant-li un punt d’escalfor a la planxa.

És molt gelatinós i queda molt bo si es posa a la paella o a la brasa. Però també es pot menjar fred, com qualsevol altre embotit, acompanyat de pa amb tomàquet. És una recepta molt tradicional i antiga que fèiem per primera vegada, la vam adaptar i la vam presentar al concurs, on ens han donat un dels premis al millor farcit de Carnaval.

A més, ha obtingut una menció especial a la innovació per la seva botifarra d’ou de carpaccio de peus de porc i foie. És una de la quinzena de varietats que pensa i elabora l’equip de l’obrador de Los Extremeños, al polígon industrial de Poblenou.

És un dia molt important per les carnisseries i xarcuteries de Calella. La botifarra d’ou és un producte molt nostre i tradicional de l’època, amb la truita i la coca de llardons. Per això hem elaborat una quinze de varietats per a tots els gustos.

La propietària de Los Extremeños, Maria José Sánchez, s’ha mostrat molt orgullosa pels reconeixements obtinguts i els fa extensius al seu equip que treballa, sota la direcció del seu espòs, Carlos, per innovar en la producció dels seus productes artesanals que, recalca, tenen segell de proximitat i qualitat.

En anteriors edicions del certamen nacional de botifarra d’ou, Los Extremeños va ser reconeguda pel Gremi de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters de Barcelona amb el segon premi per una botifarra d’ou amb calçots al forn Josper i salsa de calçots i per una botifarra de maduixes del Maresme i moscatell.

El Dijous Llarder o Dijous Gras se celebrarà el dijous 16 de febrer, previ al Carnestoltes. Marca l’inici d’uns dies destinats, antigament, a atipar-se amb els àpats prohibits a partir de la Quaresma. La gent aprofitava aquests dies per fer coixí menjant molta carn i aliments amb un elevat contingut de greix animal. La tradició, continua ben viva i per això avui les carnisseries i xarcuteries preparen tota mena de botifarres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.