El sector de l’ensenyament torna a la vaga

Cartell a l’entrada de l’Escola La Minerva

La comunitat educativa reprèn les protestes de principis de curs després de no haver arribar a cap acord amb el Departament d’Educació sobre la reversió de les retallades. Els principals sindicats de l’ensenyament han cridat a mestres i professors a la vaga convocada per les jornades d’avui i demà, 25 i 26 de gener, amb l’objectiu de defensar el servei públic i de qualitat. El seguiment a Calella està sent força desigual. A aquesta hora es disposen dades de l’Insitut Bisbe Sivilla, és del 12%, i d’El Far, on cap mestre l’està secundant.

Mestres i professors en peu per reivindicar una educació pública i de qualitat, i això passa, segons exposen, per augmentar la inversió en educació fins al 6% del PIB català. Ho explica Gizane Silva, membre del col·lectiu de docents en lluita.

Perquè es resolguin els punts s’hauria d’invertir en educació el 6% del PIB català i no sé ni si s’arriba a l’1%. Altra vegada, el pressupost deixa l’educació penjant d’un fil.

A més de revertir les retallades i augmentar la inversió en educació, els dindicats demanen un pacte d’estabilitat per als interins i que s’equiparin les condicions laborals dels professors de formació professional i els de secundària. Alhora, que es recuperi el primer complement salarial als sis anys per compensar la inflació, que es negociïn les condicions d’aplicació l’avançament del calendari escolar, i la reducció de les dues hores lectives als professors més grans de 50 anys. També que es negociïn les condicions d’aplicació de l’avançament del calendari escolar que el Departament ha confirmat que es mantindrà de cara al pròxim curs 23-24.

La convocatòria també aborda altres aspectes com les ràtios i l’atenció a l’educació inclusiva.

Diuen que han fet contractacions noves de personal quan, en realitat, són docents que ja havien treballat el curs passat. L’únic positiu és que se’ls ha pogut recuperar, però les ràtios a secundària continuen sent molt altes, les aules d’acollida estan als màxims – al Bisbe segueixen estant a 45 en aules molt petites – i l’alumnat té unes necessitats educatives que no es poden cobrir perquè no hi ha prous especialistes.

A Calella, per avui no s’han organitzat accions de protesta per concentrar-la a la mobilització unitària que tindrà lloc a la plaça Sant Jaume de Barcelona i és previst que arribi fins al Parlament de Catalunya.

La vaga ha estat convocada pel sindicat USTEC-STEs, el majoritari dins el sector de l’ensenyament, i s’hi han sumat la Intersindical, la CGT, USOC, Professors de Secundària i la CNT Ensenyament, a més del Sindicat d’Estudiants. A última hora, també CCOO i la UGT.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.