La proposta de Calella en Comú per al pressupost del 2023

Imatge d'arxiu

Calella en Comú ha presentat un llistat amb 9 propostes, valorades en aproximadament 135.000 euros, perquè el Govern Municipal les valori de cara al tancament del pressupost del 2023. La intenció de l’executiu és presentar el projecte de comptes durant el mes de gener, amb la necessitat de rebre el suport explícit d’almenys un partit de l’oposició o l’asbtenció de la majoria. Els comuns han definit aquestes iniciatives – algunes recuperades d’exercicis anteriors – però la seva oferta per facilitar-ne l’aprovació va més enllà: voldrien entrar en el fons dels números, també els capítols d’ingressos i despeses, per resoldre amb garanties l’increment previst de salaris del personal municipal com a conseqüència de la implantació de la valoració de llocs de treball.

El portaveu del grup municipal de Calella en Comú, Sebastián Tejada, ha dit que s’ofereixen a trobar la solució al “problema” derivat del compromís retributiu amb la plantilla municipal i no només a fer aportacions en el programa d’inversions que, segons ha indicat, representa el 8% del total del pressupost previst per al 2023. Això és el que d’entrada els ha ofert el Govern Municipal de coalició entre PDeCAT-Junts per Calella i el PSC.

El 25 de novembre vam enviar la carta amb les nostres propostes, però també dèiem que som conscients que tenim un problema amb la implementació de la VLT per eliminar la doble escala salarial que s’ha creat, i que ens agradaria participar en la solució d’això. Dir que tenim un problema i necessitat que és la implantació e la VLT i ens agradaria participar en la solució d’això. A banda de les nostres propostes. Ara estem a l’espera de rebre’n resposta.

Calella en Comú està a l’espera de saber quin retorn tenen les seves 9 propostes per al programa d’inversions. Entre elles, la realització d’un estudi geotècnic que determini l’existència o no d’elements arqueològics al subsòl dels pisos de Sant Quirze – valorat en 10.000 euros –, o l’execució del projecte de naturalització de la bassa del Parc Dalmau – valorat en 70.000 euros –. Seria per complir un acord del Ple Municipal, encara pendent.

També recupera l’obertura d’una oficina de tramitació de l’Ingrés Mínim Vital, amb personal municipal dedicat de forma exclusiva. Tejada ha donat les xifres de l’abast que tindria aquesta mesura, que també van negociar amb el Govern per al pressupost del 2022.

Estimem que hi ha un mínim de 1.000 famílies que estarien en condicions de rebre’ls, amb una prestació mitjana de 600 euros. Parlaríem d’una transferència de l’Estat d’uns 7 milions d’euros anuals que es gastarien en alimentació, higiène, lloguer… es quedarien a Calella. Excepte l’IVA, que tornaria a l’Estat. És prioritari. Si nosaltres governem, crearem una oficina de tramitació que s’hi dediqui exclusivament i de forma intensa. Si ho fem bé, totes les famílies amb dret a la percepció ho hauran tramitat.

Així mateix, Calella en Comú sol·licita que s’incrementi la partida de manteniment de l’escola La Minerva fins els 25.000 euros, 10.000 euros més dels que s’hi dediquen actualment i que no s’executen, ha puntualitzat Tejada. També ha fet referència a l’impacte dels nivells de segregació a l’escola que hi ha al Parc Dalmau i de la necessitat que col·lectivament es treballi per a la seva prestigiació.

En aquest sentit, els comuns presenten dues propostes lligades entre sí: l’impuls del programa de Patis Oberts i d’un Pla d’activitats extraescolars a les escoles públiques.

Els patits han d’estar oberts els dissabtes i diumenges perquè la gent hi vaig, sàpiga com funciona i se l’estimi; a més d’assegurar que siguin un lloc de trobada. També tenim la idea de desenvolupar un Pla d’activitats extraescolars, que és molt més que fer classes a nens en situació de vulnerabilitat. Aprofitem que les escoles són nostres a partir de dos quarts de cinc, són espais públics ara infrautilitzats. Hem d’actuar-hi sense complexes.

Calella en Comú apunta que el 30% de les famílies viuen per sota del llindar de la pobresa i que això els impedeix accedir en igualtat de condicions a l’educació, i que posar-hi solució és una obligació de la comunitat i de les institucions.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista al portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.