L’ACA requereix la legalització de l’actuació feta a l’aparcament del Far
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha demanat a l’Ajuntament de Calella que legalitzi l’actuació feta el passat mes d’octubre al terreny que hi ha als peus del Far i que està fent les funcions d’aparcament. S’hi va abocar runa reciclada provinent de les restes de maons i totxos de l’enderroc de la nau central de la Fàbrica Llobet-Guri, per tal de consolidar-ne el ferm. L’ACA ha confirmat a Ràdio Calella TV que l’administració local no va demanar l’autorització necessària i l’emplaça a fer-ho ara. ICV de Calella va ser qui va posar aquesta situació en coneixement de l’organisme públic mitjançant la presentació d’un escrit de denúncia, a principis d’aquest mes de febrer.
Tècnics de l’ACA van ser divendres a Calella per inspeccionar una zona de 1.475 metres quadrats de terreny, al costat del torrent de les Basses. És l’esplanada que hi ha a la banda esquerra del camí d’accés al Far, on els visitants hi poden aparcar el cotxe. El passat mes d’octubre s’hi va abocar runa del material provinent de l’enderroc de la nau central de la Fàbrica Llobet-Guri, en una actuació que ara l’ACA demana que es legalitzi. Això significa que insta a l’Ajuntament de Calella que li demani l’autorització que no havia estat sol·licitada, entenent que els terrenys en qüestió estan fora de l’anomenada zona de domini públic hidràulic però sí afecten la zona de policia. Aquesta és la franja de protecció de 100 metres d’amplada on, segons ha informat l’ACA a Ràdio Calella TV, l’ús i les activitats a desenvolupar es troben intervingudes prèviament per l’organisme públic. Explica que en els terrenys inspeccionats “s’hi vol habilitar un pàrquing” i que, en tot cas, l’autorització d’obres necessària “s’atorgarà, si s’escau, després d’examinar la documentació que presentin”.
La visita dels tècnics de l’ACA es va fer divendres i van estar acompanyats pels tècnics municipals, una premisa que va retardar uns dies la inspecció prevista per principis de la setmana passada. Aquesta estava motivada per la denúncia que aquest mes de febrer va presentar ICV de Calella. El portaveu ecosocialista ja va apuntar en declaracions a Ràdio Calella TV que el consistori necessitava el vist-i-plau de l’organisme públic per la naturalesa del terreny i de l’actuació. Sebastián Tejada va exposar llavors que havia preguntat concretament sobre aquesta qüestió al titular de l’àrea de Territori i Obres Públiques “sense obtenir una resposta clara”.