Cafè Calella, més d’una dècada fomentant el comerç just i la justícia global

Calella és una de les onze poblacions catalanes que participen en el projecte de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques per afavorir la justícia global a partir de la comercialització d’un producte de gran consum com és el cafè. Se li dona identitat local – Cafè Calella – i se’n fa la distribució pels comerços, a fi i efecte d’afavorir la consciència ciutadana sobre les desigualtats encara existents entre Nord i Sud. El cafè té el segell de comerç just que garanteix que ha seguit un procés basat en 10 principis ètics que tenen a veure amb l’economia, els drets dels treballadors i el respecte al medi ambient.

El Cafè Calella és un producte de comerç just que fa més de 10 anys es pot trobar en establiments de la ciutat. És una mescla de grans conreats a Mèxic i l’Índia, que comercialitza la cooperativa agrícola WOFFA.

Porta el segell de La Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques, formada per Alternativa3, FETS, Oxfam Intermón, SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària. Anna Bardolet, responsable del projecte, explica que tots els seus productes estan degudament auditats per certificar que compleixen criteris de respecte dels drets humans i afavoreixen unes relacions econòmiques justes entre Nord i Sud.

El segell de comerç just garanteixen que els productes estan fets seguint 10 principis, entre els quals socials. No hi pot haver mà d’obra infantil, que es respecta la igualtat de gènere, que s’afavoreix les empreses que permeten els sindicats de treballadors, entre d’altres.

El projecte Cafè Ciutat permet, a partir d’un producte de gran consum, reflexionar a l’entorn de les alternatives de comerç que tenim a l’abast, i que no tenen perquè ser sempre més cares.

En el cas de Calella, hi ha una xarxa d’establiments adherits al projecte on es pot comprar el producte local. També l’Ajuntament de Calella, que és l’encarregat de dinamitzar-lo, l’ofereix a les màquines expenedores que hi ha en algunes dependències municipals.

Les màquines expenedores de l’Ajuntament i de la Fàbrica Llobet Guri ofereixen cafè de comerç just, gràcies a l’equip de tècnics que fan la feina per fomentar un consum ètic. A més, hi ha set botigues que venen el Cafè Calella, contribuint així a apropar el projecte i ajudar a la ciutadania a fer un gest per a la justícia global.

A Calella hi participen actualment les botigues Queviures Gelmà-Casas, Prunell, Oleo &Teca, Carnisseria Camps, Fem Salat, Ca la Virtud i Italy Coffee Tea Store.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.