[Àudio][Ona Maresme] La gastronomia de Quaresma

▼ Descarregar l'arxiu d'àudio

Gastronòmicament, la Quaresma acostuma a destacar per ser època de restriccions. Però avui volem desmuntar mites i valorar les tradicions. A Ona Maresme conversem amb la Maribel Aguilella i l’Adrià Gómez, professora i l’alumne del curs de direcció de cuina que s’imparteix a l’institut Bisbe Sivilla de Calella. Parlem dels plats típics de la quaresma i ens ensenyen a fer una recepta molt fàcil i típica de la quaresma.

Si vols fer la recepta d’Escudella  de Cigrons  que ha explicat la Maribel a continuació t’anotem els ingredients que necessitaràs i els pasos a seguir.


Escudella de Cigrons per a 4 persones: 

Mig kg de cigrons cuits.
250 g de bolets, si són secs 35 g.
Picada d’all i julivert
Brou vegetal
Oli
Pinyons
Un rovell d’ou

Pasos a seguir:

Hidratem els bolets si són secs. Els posem en una paella amb oli i deixem que perdin l’aigua. Un cop han perdut l’aigua i afegim la picada d’all i julivert i els deixem fregir. Donem voltes i vigilem que l’all que no es cremi. Un cop quedin ben fregits afegim el brou vegetal o l’aigua. Tot seguit també afegim els cigrons. Deixem que es faci tot durant uns 15 minuts.
En un morter posem un grapat de pinyons i els piquem. Afegim un rovell d’ou en el morter i li donem unes voltes fins que es faci una pasta. Tot seguit ho barregem amb els cigrons i bolets amb el foc tancat. Remenem bé i ja ho podem servir.

 

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.