[Àudio][Ona Maresme] La gastronomia de Quaresma
Gastronòmicament, la Quaresma acostuma a destacar per ser època de restriccions. Però avui volem desmuntar mites i valorar les tradicions. A Ona Maresme conversem amb la Maribel Aguilella i l’Adrià Gómez, professora i l’alumne del curs de direcció de cuina que s’imparteix a l’institut Bisbe Sivilla de Calella. Parlem dels plats típics de la quaresma i ens ensenyen a fer una recepta molt fàcil i típica de la quaresma.
Si vols fer la recepta d’Escudella de Cigrons que ha explicat la Maribel a continuació t’anotem els ingredients que necessitaràs i els pasos a seguir.
Escudella de Cigrons per a 4 persones:
Mig kg de cigrons cuits.
250 g de bolets, si són secs 35 g.
Picada d’all i julivert
Brou vegetal
Oli
Pinyons
Un rovell d’ou
Pasos a seguir:
Hidratem els bolets si són secs. Els posem en una paella amb oli i deixem que perdin l’aigua. Un cop han perdut l’aigua i afegim la picada d’all i julivert i els deixem fregir. Donem voltes i vigilem que l’all que no es cremi. Un cop quedin ben fregits afegim el brou vegetal o l’aigua. Tot seguit també afegim els cigrons. Deixem que es faci tot durant uns 15 minuts.
En un morter posem un grapat de pinyons i els piquem. Afegim un rovell d’ou en el morter i li donem unes voltes fins que es faci una pasta. Tot seguit ho barregem amb els cigrons i bolets amb el foc tancat. Remenem bé i ja ho podem servir.